HSYK,543 hakim ve savcıyı ihraç etti-İhraç edilenlerin isim listesi

HSYK Genel Kurulu, FETÖ soruşturması kapsamında geçici olarak görevden uzaklaştırılan 543 hakim ve savcıyı meslekten ihraç etti.

HSYK,543 hakim ve savcıyı ihraç etti-İhraç edilenlerin isim listesi
02 Eylül 2016 Cuma 18:13

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.HSYK'da terör örgütü FETÖ ile bağlantılı 543 hakim ve savcı meslekten ihraç edildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Kurulu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında ikinci listede geçici olarak görevden uzaklaştırılan 648 hakim ve savcının, savcılıklardaki soruşturma dosyaları ve müfettiş raporlarını inceledi.543 hakim ve savcının ihracına karar veren kurul, gerekçe olarak;olağanüstü hal kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname'nin 3. maddesinin HSYK Genel Kurulu'na verdiği yetki uyarınca,"Mesleğin şeref ve onurunu ve memuriyet nüfuz ve itibarını bozacak nitelikte faaliyette bulunanlar meslekten çıkartılır" maddesini gösterdi.

HSYK Genel Kurulu, daha önce aynı soruşturma kapsamında, 2 bin 847 hakim ve savcının meslekten ihracına karar vermişti.

Bu sayıyla birlikte 15 Temmuz darbe girişiminin ardından meslekten ihraç edilen hakim ve savcı sayısı 3 bin 390'a yükselmiş oldu.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulunun 31/08/2016 Tarihli ve 2016/428 Sayılı Kararı İle Meslekten Çıkarılanlara İlişkin Gerekçeli Karar ve Liste için TIKLAYINIZ

HSYK'dan İhraç Edilen 543 Hakim ve Savcının İsim Listesi (TAM LİSTE) için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.