Beşiktaş Galatasaray maçı ilk 11'ler belli oldu

Beşiktaş Galatasaray maçı ilk 11'leri haberimizde. Dev derbiye saatler kala muhtemel 11'ler haberimizde. İşte Beşiktaş Galatasaray ilk 11'leri ile ilgili detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Beşiktaş Galatasaray maçı ilk 11'ler belli oldu
24 Eylül 2016 Cumartesi 18:30

Spor Toto Süper Lig'de 5. hafta dev derbiye sahne oluyor. Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş ile ligde 4 yıldızı bulunan Galatasaray Vodafone Arena'da karşı karşıya geliyor. Sezona iyi başlayan iki ekipte hedef galibiyet. Peki Beşiktaş Galatasaray maçı ilk 11'ler belli oldu mu? Bu akşam saat 20.00'da oynanacak dev derbinin muhtemel 11'leri haberimizde. 

Galatasaray galibiyette önde

Beşiktaş Galatasaray arasında 440 müsabaka oynandı. Bu maçların 120'sini Galatasaray, 107'sini Beşiktaş kazandı ve 112 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Sarı-kırmızılıların toplam 478 golüne, siyah-beyazlılar 445 golle karşılık verdi.
Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 92 yıllık rekabette, geride kalan 339 maçın 120'sini Galatasaray, 107'sini Beşiktaş kazandı, 112 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Galatasaray Beşiktaş Suer Kupa maçı özeti


Sarı-kırmızılıların toplam 478 golüne, siyah-beyazlılar 445 golle karşılık verdi.

Taraflar son olarak, bu sezon başında Turkcell Süper Kupa maçında karşı karşı geldi. Konya Büyükşehir Belediye Stadı'ndaki derbide normal süre 0-0, uzatma bölümü 1-1 berabere sonuçlandı. Seri penaltı atışları sonucu rakibine 3-0 üstünlük kuran Galatasaray, kupayı müzesine götürdü. 

Ligde de Galatasaray önde

Beşiktaş ile Galatasaray arasında ligde yapılan 116 karşılaşmada ise genel toplamda olduğu gibi sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor.

İki takım ligde 116 kez karşı karşıya geldi, Galatasaray 43, Beşiktaş ise 32 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 41 maçta da eşitliği bozamazken, sarı-kırmızılılar 144, siyah-beyazlılar 121 gol attı.

Geçen sezon ligde yapılan her iki maçı da Beşiktaş kazandı. Siyah-beyazlılar, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 2-1, Türk Telekom Arena'da ise 1-0'lık skorlarla galip geldi.


Vodafone Arena'da ilk derbi

Beşiktaş ile Galatasaray, Vodafone Arena'da ilk kez karşı karşıya gelecek.

11 Nisan 2016'da Bursaspor maçıyla hizmete giren siyah-beyazlıların yeni stadı, ilk kez derbiye ev sahipliği yapacak.

Her iki takım, BJK İnönü Stadı'nda son olarak 26 Ağustos 2012 tarihinde karşılaştı, müsabaka 3-3 bitti. Taraflar, 4 yılı aşkın süre sonra Dolmabahçe'de sahaya çıkacak. İşte dev derbinin ilk 11'leri şu şekilde; 

Beşiktaş 11: Fabri, Caner, Tosic, Marcelo, Gökhan, Atiba, Gökhan İnler, Oğuzhan, Olcay, Quaresma, Cenk

Galatasaray 11: Muslera, Sabri, Hakan, Chedjou, Carole, Tolga, Selçuk, Sneijder, Bruma, Yasin, Eren

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.