Dev derbide puanlar paylaşıldı

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray Kadıköy'de karşı karşıya geldi. Diego ve Olcan Adın'ın karşılıklı golleriyle derbide galip gelen takım olmadı. Bu sonuçla iki takımda puanını 18 yaptı.

Dev derbide puanlar paylaşıldı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray Kadıköy'de karşı karşıya geldi. Diego ve Olcan Adın'ın karşılıklı golleriyle derbide galip gelen takım olmadı. Bu sonuçla iki takımda puanını18 yaptı.

Derbiye Galatasaray'ın vuruşu ile başlandı. Maçın ilk dakikalarında topa daha çok hakim olan takım Fenerbahçe olarak gözüktü. İlk ciddi atağı Nani ile yakalayan Fenerbahçe bundan yararlanamadı. Maçın 37. dakikasında Fenerbahçe aradığı golü buldu. Caner'in ceza sahasına ortasında Muslera topu ceza sahası yayına uzaklaştırdı. Orada bulunan Diego boş kalan kaleye sert bir şut yolladı ve Fenerbahçe derbide 1-0 öne geçti. Fenerbahçe'nin ilk golünde Caner'in ortaladığı anda Van Persie'nin ofsaytta olduğu itirazları yapıldı. Ancak hakem golün nizami olduğuna karar verdi. Golden sonra Fenerbahçe tempoyu azalttı. Bu dakikalarda beraberlik için bastıran takım Galatasaray oldu. Galatasaray'ın ilk şutu 40. dakikada Yasin'den geldi. İlk yarıda başka pozisyon olmadı ve dev derbiye devreye Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğü ile girildi.

İkinci yarıya iki takımda kontrollü başladı. İkinci yarının ilk çeyreğinde Galatasaray beraberlik için gol ararken, Fenerbahçe ise kontra ataklar üreterek Galatasaray kalesinde 2. golü aradı. 60. dakikada Umut Bulut'un yerine Burak Yılmaz'ın girmesiyle Galatasaray, Fenerbahçe kalesine daha çok gelmeye başladı. Galatasaray'ın bir atağında Fenerbahçeli Kjaer ceza sahası içinde Burak Yılmaz'ı itti. Burak Yılmaz'ın penaltı beklediği pozisyonda  hakem Fırat Aydınus devam kararı verdi. Fırat Aydınus'un bu kararı çok eleştirildi. Galatasaray derbide beraberlik golünü Olcan Adın ile buldu. 83. dakikada Sneijder'in ortasında  güzel bir kafa vuruşu yapan Olcan Adın takımına beraberlik golünü getirdi ve durumu 1-1 yaptı. Kalan dakikarda başka gol olmazken Kadıköyde oynanan derbi karşılıklı goller ile 1-1 sona erdi.

 

FENERBAHÇE 1 - 1 GALATASARAY

STAT: Şükrü Saracoğlu

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Ba, Kjaer, Caner, Souza, Mehmet Topal, Nani, Markovic, Diego, Van Persie

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Hakan, Chedjou, Carole, Selçuk, Bilal, Podolski, Sneijder, Yasin, Umut 

GOLLER: Diego(37.dk), Olcan Adın(83.dk)

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.