Fenerbahçe çeyrek final yolunda - Fenerbahçe 1 - 0 Braga - Maç sonu açıklamalar

Uefa Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında evinde Braga'yı ağırlayan Fenerbahçe rakibini 1-0 mağlup etti. Maça istekli başlayan Fenerbahçe bir türlü aradığı golü bulamazken, sahneye Mehmet Topal çıktı ve 82. dakikada tur kapısını aralayan gole imza attı. Fenerbahçe Braga maç özeti izle - Fenerbahçe Braga Mehmet Topal golünü izle- Fenerbahçe çeyrek final kapısını araladı. Şener Özbayraklı maç sonu açıklamaları - Braga teknik direktörü maç sonu iddialı konuştu. Detaylar haberimizde..

Fenerbahçe çeyrek final yolunda - Fenerbahçe 1 - 0 Braga - Maç sonu açıklamalar
10 Mart 2016 Perşembe 23:12

Uefa Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Portekiz ekibi Sporting Braga ile karşılaştı. 8 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe galibiyet parolasıyla çıktığı maçta rakibi Braga'yı adeta kendi sahasına hapsetti. Ev sahibi avantajını iyi değerlendirip ilk maçta tur biletini kapmak isteyen Fenerbahçe, Braga kalesini abluka altına almasına rağmen ilk yarıda aradığı golü bulamadı. İkinci yarıda da baskısını sürdüren Fenerbahçe aradığı golü 82. dakikada Mehmet Topal ile buldu. Maçta başka gol olmadı ve Fenerbahçe çeyrek final yolunda avantajlı duruma geçti.

Şener Özbayraklı " İnşallah ikinci maçta da iyi bir sonuçla turu geçeriz"


Maçın sonunda mikrofonlara açıklamada bulunan Fenerbahçe'nin sağ beki Şener, "Taraftarlarımız önünde son bölümlerde 1 gol bulduk. Avantajlı bir skor elde ettik. İnşallah ikinci maçta da iyi bir sonuçla turu geçeriz" dedi.

Rövanş karşılaşmasının zor geçeceğine dikkat çeken Şener, Gökhan Gönül ile arasındaki forma rekabeti hakkında açıklamalarda bulundu. Yıldız oyuncu, "Kendimi hazır tutmaya çalışıyorum ve iyi durumdayım. Rekabet takımımızda her alanda var. Gökhan ağabeyin takıma katkısı çok fazla, ben de oynadığım zaman elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Takıma katkı vermemiz çok önemli. İnşallah güzel rekabetle Fenerbahçe'ye yararlı futbolcu oluruz" açıklamasında bulundu. 

Fonseca, "Beklemediğimiz bir sonuç"



Braga Teknik Direktörü Paulo Fonseca maç sonunda açıklamalarda bulundu. Mağlubiyeti haketmediklerini ifade eden Fonseca, "Çok ciddi bir seyirci desteği vardı bize karşı. Buna rağmen bir bütün oyun gücümüzü ortaya koyduk. Buna rağmen beklemediğimiz bir sonuç oldu. Biz burada gösterdik ki bu işler bu kadar kolay değl. İyi bir ekibiz. Çok iyi bir maç oldu. İlk yarıda rakip kaleyi çok yokladık ama gol atamadık. Bu oyunda gol atan kazanıyor maalesef." dedi.

Orta sahayı iyi tuttuklarını ve defansif bir futbol anlayışı ile sahaya çıkmadıklarını belirten Braga teknik direktörü, "Herkes bize defans ağırlıklı oynadığımızı yorumunda bulunabilir ama defans oynamadık biz. Sadece orta sahayı iyi tuttuk. Golde hücuma çıkarken pas hatasında defans hazırlıksız yakalandı ve gol geldi." dedi.

Fenerbahçeyi iyi analiz ettiklerini ifade eden Portekizli teknik adam ikinci maçta istedikleri sonucu alacaklarını iddia etti. Paulo Fonseca, "Oyuncularımızla beklediğimiz bir Fenerbahçe'ydi. Bu sonucu beklemiyorduk ama ikinci maçta (kendi evlerinde) daha istekli daha arzulu ve seyirci desteğini arkamıza alarak sonucu değiştirebileceğimizi düşünüyorum." dedi.

Fenerbahçe Braga maçının ilk yarısı

Maça istekli başlayan Fenerbahçe, seyircisininde desteğini alarak Braga kalesinde tehlikeli olmaya başladı. 8. Dakikada Caner'in son çizgiye indiği pozisyonda Braga oyuncusu Fereira tehlike yaratacak atağı kesti ve sakatlandı. Maça çok dikkatli başlayan Sarı-Lacivertli ekip bir dönem Bursaspor forması giyen Joshue'nin tehlikeli şutu sonrasında kalesinde büyük bir tehlike atlattı. Oyunu dengeleyen Braga takımı Fenerbahçe kalesine tehlikeli gelmeye başladı. Braga'da Ahmed Hassan sağ kanatta topu aldı. Bir anda ceza alanına girdi. Fenerbahçe defansı az adamla yakalandı. Boş pozisyonda sol köşeye vurdu, Volkan iki hamlede topu kontrol etti. 

Fenerbahçe maçın 29. dakikasında Van Persie ile gole çok yaklaştı. Caner erkin'in ortasında topa yükselen Van Persie, vuruşunu gerçekleştiremedi ve Fenerbahçe mutlak pozisyondan yararlanamadı. Bu pozisyondan 2 dakika sonrasında Braga tehlikeli geldi. Vukcevic'in şutunu Volkan kurtardı. Maçın 38. dakikasında Van Persie kale önünde topa dokundu. Kaleci son anda kontrol etti. Fenerbahçe gole çok yaklaştı. İlk yarının geri kalan dakikalarında başka önemli bir atak olmadı ve iki takımda soyunma odasına 0-0'lık beraberlikle girdi.



Fenerbahçe Braga maçının ikinci yarısı

Maçın ikinci yarısının ilk dakikalarında Portekiz temsilcisi Braga, Fenerbahçe kalesine etkili gelmeye çalıştı. 50. Dakikada Ahmed Hassan'ın yakın direkteki kafa vuruşu az farkla dışarı çıktı. Bunda tam 1 dakika sonra Hollandalı yıldız Van Persie'nin sert şucunu Braga kalecisi güçlükle kontrol etti. maçın 54. dakikasında Caner'in ortasında Van Persie topu ağara gönderdi ancak maçın hakemi ofsayt kararı gerekçesiyle Fenerbahçe'nin golünü vermedi. Fenerbahçe bu ataktan sonra Braga kalesine iyice yüklenmeye ve gol bulmak için ataklar üretmeye çalışırken, son yarım saatlik dilime 0-0 beraberlikle girildi. Nani'nin oyuna girmesiyle iyice hareketlenen Fenerbahçe, 69. dakikada Nani sert vurdu ancak defanstan seken top kaleye gitmedi. Fenerbahçe 1 gol için yüklenirken kalesinde de tehlikeli ataklar görüyor. 76. dakikada Josue, kale önüne kadar getirdiği topu sol köşeye sert bir şekilde gönderdi. Ancak kalede devleşen Volkan bu topun gol olmasına izin vermedi.

Fenerbahçe aradığı golü 82. dakikada buldu. Mehmet Topal'ın kendi başına yarattığı pozisyon sonrasında SArı-Lacivertli ekip Braga karşısında 1-0 öne geçti ve belkide tur kapısını açtı. Orta alanda topu alan Mehmet, kaleye önündeki boşluğu kullanarak ilerledi. Ceza sahasına girmeden sol ayağı ile sol köşeye harika bir plase yaptı ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.  89. dakikada Fenerbahçe 2. gole çok yaklaştı. Fernandao bir anda sağ kanatta boş kaldı. Ara pasında ceza alanına doğru koştu. İçeride bekleyen Nani'yi görmek istedi ancak son anda Braga defansı izin vermedi.



Maçın geri kalan dakikalarında başka gol olmazken Fenerbahçe Uefa Avrupa Ligi son 16 ilk maçında Portekiz ekibi Sporting Braga'yı evinde 1-0 mağlup ederek çeyrek final biletinin yarısını cebine koydu.

FENERBAHÇE-BRAGA maçının özetini izlemek için tıklayınız


FENERBAHÇE 1- 0 SPORTING BRAGA 

Tarih: 10 Mart 2016 Perşembe

Stat: Fenerbahçe Ülker Stadyumu

Hakemler:  Clement Turpin,  Frederic Cano, Nicolas Danos

FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Kjaer, Alves, Caner, Josef, Mehmet Topal, Ozan, Volkan Şen, Alper, Van Persie.

BRAGA: Matheus, Andre Pinto, Eduardo, Luiz Carlos, Baiano, Rafa Silva, Ferreira, Ahmed Hassan, Vukcevic, Goiano, Josue

Goller: Mehmet Topal (82.dk)

Fenerbahçe'nin rakibi Braga'yı tanıyalım

Portekiz futbolunun dinamolarından bir tanesi olan Braga, 1975-1976 sezonundan bu yana Portekiz Birinci Lig'de mücadele ediyor. 2010-2011 sezonunda Şampiyonlar Ligi grubunu 3. sırada bitiren Braga, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nden devam etmişti. Braga Uefa Avrupa Ligi'nde, Lech Poznan, Liverpool, Dinamo Kiev ve Benfica'yı eleyerek finale yükselmiş ancak finalde bir başka Portekiz ekibi Porto'ya 1-0 kaybetmişti.

Braga'nın başında 42. yaşındaki teknik direktör Paulo Fonseca bulunuyor.

UEFA Avrupa Ligi F grubunda mücadele eden Braga, Fransa'nın Marsilya, Çek Cumhuriyeti'nin Slovan Liberec ve Hollanda'nın Gronıngen takımlarının önünde grubu 13 puanla ilk sırada tamamladı.Son 32 turunda İsviçre'nin Sion takımıyla eşleşen Braga, ilk maçını deplasmanda oynadı. Sion'u deplasmanda 2-1'lik skorla geçen Portekiz takımı, kendi sahasındaki maçta 2 kez geriye düşmesine rağmen sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı ve adını son 16 turuna yazdırdı.

Braga maçlarını 30 bin kişilik Municipal stadında oynuyor. Toplam değeri 60 milyon 350 bin Euro olan Braga'nın en pahalı futbolcusu, piyasa değeri 11 milyon Euro olan Rafa Silva. Sol kanatta oynayan Rafa Silva'dan sonra en pahalı oyuncu 5 milyon Euro ile Bursaspor'un eski futbolcusu Josue.

Bugüne kadar Türk takımlarıyla 3 kez eşleşen ve 6 maç yapan Portekiz temsilcisi, 4 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldı. UEFA Şampiyonlar Ligi 2012-2013 sezonunda Galatasaray'ın grubunda yer alan Braga, İstanbul'da 2-0 galip geldi. Portekiz ekibi, sahasındaki maçta ise sarı-kırmızılı takıma 2-1 mağlup oldu.

Braga'nın UEFA kadrosu şu şekilde;

Kaleciler: Marafono, Tiago Sa, Daniel Clemente, Matheus

Defans: Willy Boly, Andre Pinto, Baiano, Djavan, Ricardo Ferreira, Arghus, Artur Jorge, Jose Gomes, Nurio Fortuna, Marcelo Goiano

Orta saha: Luiz Carlos, Rafa Silva, Filipe Augusto, Josue, Alan, Nikola Vukcevic, Joca, Mauro, Rui Correia

Forvet: Wilson Eduardo, Rui Fonte, Nikola Stoiljkovic, Ahmed Hassan, Pedro Santos

Gol atmada sıkıntı çekmiyorlar


Fenerbahçe'nin 10 Mart Perşembe günü karşılaşacağı Portekiz ekibi Braga, gol yollarında etkili bir takım görüntüsüyle dikkat çekiyor. Son lig maçında Porto'yı 3-1'lik net bir skorla geçen Braga'da en etkili isimler takımın Messi lakaplı oyuncusu Rafa Silva, Santos, Hassan ve Stojiljkovic. 

Braga'nın ofansif özellikleri yüksek ve iyi futbol oynamaya çalışan bir takım olduğunu ifade eden A Bola Yazarı Ricardo Rampazzo, iBraga'nın gol bulmakta zorluk çekmeyen bir takım olduğunun dikkatini çekti (Braga çıktığı 43 maçta 72 gol attı,30 gol yedi).  Rampazzo savunması yavaş olan Fenerbahçe'yi bu konuda uyardı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali - 8 yıl önce
Güzel Gol, tebrikler Mehmet Topal