Fenerbahçe potada Galatasaray'ı devirdi - Fenerbahçe 76 - 68 Galatasaray Odeabank

Fenerbahçe Galatasaray Odeabank kaç kaç bitti? Galatasaray Odeabank maçı. Fenerbahçe Galatasaray canlı takip- Fenerbahçe basketbol maçı sona erdi. ? Detaylar Haberimizde..

Fenerbahçe potada Galatasaray'ı devirdi - Fenerbahçe 76 - 68 Galatasaray Odeabank
27 Şubat 2016 Cumartesi 22:35

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 19. haftasında bu akşam derbi rüzgarı esecek. Hafta içerisinde Eurocup'ta Pınar Karşıyaka'ya yenilen Galatasaray, Euroleage'de fırtına gibi esen Fenerbahçe'ye konuk oldu. 

Spor Toto Basketbol Ligi'nde 14 galibiyet 4 mağlubiyet alarak Anadolu Efes ile liderliği paylaşan Fenerbahçe Galatasaray Odeabank'ı yenerek puanını 34'e yükseltti ve liderliğini sürdürdü.

Saat 21.00'da başlayan Fenerbahçe Galatasaray Odeabank karşılaşmasını Fenerbahçe 76-68 kazanarak ezeli rakibini mağlup etti.  

Maçtan Notlar

Maça iki takımda karşılıklı sayılar bularak başladı. İlk periyotta 17 sayı bulan Fenerbahçe'ye karşın Galatasaray Odeabank 22 sayı buldu. İkinci Periyoda hızlı başlayan ev sahibi Fenerbahçe oldu. Pota altında üstünlüğü ele geçiren Fenerbahçe, rakibi Galatasaray'ın sayı bulmasını engelledi ve ilk yarıyı 44-36 önde tamamladı.

3. periyotta Galatasaray Odeabank'ta yorgunluk belirtileri ortaya çıktı. Hafta içerisinde Pınar Karşıyakayla oynanan karşılaşmanın yorgunluğunu hisseden Galatasaray Odeabank rakibi karşısında sayı bulmakta güçlük çekti. Fenerbahçe oyunun kontrolünü ele aldı ve 3. periyodu 62-53 skorla kapattı. Son çeyrekte iki takımda da yorgunluk belirtileri etkisini gösterdi. Son çeyrekte ev sahibi Fenerbahçe 14 sayı buldu, Galatasaray da son periyotta 15 sayı bulsa da yenilmekten kurtulamadı. Bu skorla  Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray'ı 76-68 yenerek liderliğini sürdürdü.

FENERBAHÇE 76-68 GALATASARAY


FENERBAHÇE: Udoh, Vesely, Datome, Bodganovic, Dixon 

Yedekler: Berk, Melih, Barış, Kaliniç, Hickman, Egehan, Ercan

KOÇ: Zeljko Obradovic

GALATASARAY: Lasme, Micov, Sinan, McCollum, Schilb  

Yedekler: Jerrels, Davis, Göksenin, Şafak, Duşan, Doğukan

KOÇ: Ergin Ataman

1. Periyot: 17-22
2. Periyot: 41-36
3. Periyot: 62-53
4. Periyot: 78-68

Eurocup'ta mücadele eden Galatasaray Odeabank, hafta içerisinde Pinar Karşıyaka ile oynadığı karşılaşmayı 67-64 kaybederek turu rövanş maçına bıraktı. Ligde zirve yarışından kopmak istemeyen Ergin Ataman'ın öğrencileri, sezon boyunca 13 galibiyet 5 mağlubiyet aldı. Galatasaray ligde şuanda 31 puanla 3. sırada yer alıyor. Galatasaray ligin ilk yarısında evinde 80-63 yendiği ezeli rakibini deplasmanda da yenmek istiyor.

Zeljko Obradoviç ve Ergin Ataman, toplam 17 kez karşı karşıya geldi. İki tecrübeli koçun takımı ezeli rakiplerine kendi evinde hiçbir zaman kaybetmedi. Şu ana kadar Obradoviç, Abdi İpekçi’de, Ergin Ataman da, Ülker Arena’da galibiyet yüzü göremedi. 

Karşılaşmalarda Fenerbahçe üstün

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) verilerine bakıldığında Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanan 130 karşılaşmada üstünlük Fenerbahçe'de bulunuyor. Sarı Lacivertli ekip rakibini 66 kez yenerken, Galatasaray Fenerbahçe'yi 62 kez mağlup etmeyi başardı. 

Fenerbahçe Galatasaray Odeabank karşılaşması 27 Ocak Cumartesi saat 21.00'da Ülker Sports Arena'da oynanacak. Fenerbahçe - Galatasaray Odeabank maçı Lig TV 2'den naklen yayınlacak. Yarın ki müthiş derbiyi ise Mehmet Keseratar, Ersan Ergüler ve Sinan İşgüder'den oluşan hakem üçlüsü yönetecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Sağlık olsun.