Galatasaray Fenerbahçe kupa finali ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Ziraat Türkiye Kupası'nda final heyecanı yaklaştı. Galatasaray Fenerbahçe Ziraat Türkiye kupası finalinde karşı karşıya gelecek. Avrupa'ya gitme vizesi almaya çalışan Galatasaray, taraftarını memnun etmeye çalışacak Fenenerbahçe ile finalde karşı karşıya geliyor. Peki Fenerbahçe Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta oynanacak? Dev kupa finali Galatasaray Fenerbahçe maçının hakemi kim oldu? Galatasaray Fenerbahçe kupa finali ile ilgili detaylar haberimizde.

Galatasaray Fenerbahçe kupa finali ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
25 Mayıs 2016 Çarşamba 15:38

Spor Toto Süper Lig'de umduğunu bulamayan iki takım Galatasaray Fenerbahçe Ziraat Türkiye kupası finalinde karşı karşıya gelecek. İki takımda taraftarına kupayı armağan etmek isterken, Galatasaray'ın Avrupa vizesi alması için mutlak kazanması gereken bir final maçı olacak. İki ezeli rakip Fenerbahçe ve Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşı karşıya gelecek. Dev derbinin yaşanacağı Ziraat Türkiye Kupası finali ne zaman oynanacak? 

Galatasaray Fenerbahçe kupa finali ne zaman oynanacak?

Galatasaray Fenerbahçe arasında oynanacak der final 26 Mayıs Perşembe günü Antalya Stadı'nda oynanacak. Bu dev karşılaşma saat 21.15'te başlayacak. Fenerbahçe Galatasaray maçını izlemek isteyenler için dev karşılaşma ATV ekranlarından naklen yayınlanacak.

Dev finali kim yönetecek?

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu 26 Mayıs Perşembe günü oynanacak dev kupa finalinin hakemini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, 26 Mayıs 2016 Perşembe günü saat 21.15 Antalya Stadyumu'nda  oynanacak 2015-2016 Ziraat Türkiye Kupası Finali'ni Mete Kalkavan yönetecek.

Karşılaşmada Mete Kalkavan'ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Esat Sancaktar yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Serkan Çınar olacak.

Fenerbahçe final maçına hazırlanıyor?

Ligde şampiyonluğu Beşiktaş'a kaptıran ve dördüncü yıldız hayalini bir sonraki sezona bırakan Fenerbahçe'de tek hedef ezeli rakibi Galatasaray'ı kupa finalinde yenerek, Avrupa'ya 2 yıl gitmesini engellemek. Şampiyonluğu kaybedip taraftarını üzen Fenerbahçe bir nebzede olsa Galatasaray'ı yenerek taraftarını mutlu etmek istiyor. Can Bartu tesislerinde hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de ameliyat olan Volkan Demirel ve milli takımda bulunan oyuncular hariç tam kadro çalıştığı bildirildi.

Galatasaray'da tek hedef galibiyet

Spor Toto süper Lig'de bu sezon büyük bir hayal kırıklığı yaşatan Galatasaray'da yönetim, teknik kadro ve oyuncular Perşembe günü oynanacak dev finale odaklandı. Ligi 6 ncı sırada bitiren Galatasaray Avrupa Kupalarına katılma vizesini elde edebilmek için Fenerbahçe'yi yenip kupayı kaldırmak zorunda. Yönetim bunun bilincinde olduğundan bir dizi eylem planı oluşturdu.

Eğer Galatasaray kupa maçında yenilirse bu Galatasaray'a büyük maddi kayıp demek. En az 90 milyon liralık gelir kaybı  yaşayacak Galatasaray'da  Başkan Dursun Özbek, tarihi finalin kazanılması için ‘5 maddelik eylem planı’ hazırladı.

Buna göre Başkan Dursun Özbek, oyuncuların maça motiveli çıkması için 3,5 Milyon Dolarlık alacaklarını futbolcuların hesabına yatırdı.

Dursun Özbek,  kulüp içerisinde transfer konuşulmasına yasak getirdi.

Futbol takımının maça daha iyi konsantre olabilmesi için kupa final kadrosu 2 gün önceden kampa girdi.

Galatasaray Başkan Dursun Özbek, takımı bir tek maddi yöntemlerle desteklemekle yetinmeyecek. Özbek de Antalya’ya gidecek ve futbolcularını ziyaret ederek moral desteğinde de bulunacak. Özbek, teknik heyet ile de görüşerek takımın son durumu hakkında bilgi alacak.

Eğer Galatasaray kupayı kazanırsa oyunculara özel prim verilecek. Başkan Dursun Özbek'in prim fiyatını maçtan önce açıklaması bekleniyor.

Galatasaray 18 kişilik kupa finali kadrosu şu şekilde;

Fernando Muslera, Bilal Kısa, Yasin Öztekin, Selçuk İnan, Umut Bulut, Wesley Sneijder, Lukas Podolski, Sinan Gümüş, Aurelien Chedjou, Hakan Balta, Lionel Carole, Semih Kaya, Martin Linnes, Koray Günter, Olcan Adın, Emre Çolak, Sabri Sarıoğlu, Jason Denayer, Cenk Gönen.

BİLET FİYATLARI

Türkiye Futbol Federasyonunun internet sitesi (bilet.tff.org) üzerinden satışa sunulacak biletlerin fiyatları şöyle:

1. Kategori  150 TL

2. Kategori 75 TL.

Ziraat Türkiye Kupası’nda 2015-2016 sezonunun son virajına girildi. Galatasaray, Çaykur Rizespor’u elerken; Fenerbahçe de yarı finalde Torku Konyaspor engelini geçti. İki ezeli rakip kupa finalinde 5. kez karşı karşıya gelecek. Galatasaray-Fenerbahçe finali 26 Mayıs 2016’da Antalya’da oynanancak.

Ziraat Türkiye Kupası finali Antalya Stadyumu’nda oynanacak, ikiye bölünecek olan stadyumda Galatasaray taraftarıları Doğu ve Kuzey tribününde, Fenerbahçe taraftarları ise Batı ve Güney tribünlerinde yer alacak. Büyük derbinin bilet fiyatları da belli oldu, 1. Kategori olarak belirlenen Doğu ve Batı tribünün biletleri 150 TL, 2. Kategori olarak belirlenen Kuzey ve Güney tribünleri 75 TL fiyatla satışta olacak.

TARİH: 26 Mayıs Perşembe

SAAT: 21.15

STAT: Antalya Arena Stadyumu

HAKEMLER:  Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar, Serkan Çınar

GALATASARAY: Fernando Muslera, Lionel Carole, Hakan Balta, Jason Denayer, Linnes, Selçuk İnan, Ryan Donk, Wesley Sneijder, Yasin Öztekin, Lukas Podolski, Sinan Gümüş

FENERBAHÇE: Fabiano Ribeiro, Hasan Ali Kaldırım, Michal Kadlec, Abdoulaye Ba, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Josef De Souza, Luis Nani, Alper Potuk, Diego Ribas, Van Persie



 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.