Galatasaray hükmen mağlup sayıldı

Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, Fenerbahçe ile oynadığı ve kazandığı maçta hükmen mağlup sayıldı. Federasyon Fenerbahçe'nin itirazını dikkate aldı ve Galatasaray'ı hükmen mağlup saydı.

Galatasaray hükmen mağlup sayıldı
30 Kasım 2015 Pazartesi 23:40

28 Kasım 2015 tarihinde Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan maçta Galatasaray, Fenerbahçe'yi 76-72 mağlup etmişti. Fenerbahçe maçtan sonra Türkiye Basketbol Federasyonu'na Galatasaray'ın aykırı takım kadrosu ile maça çıktığı konusunda itirazda bulunmuştu.

Türkiye Basketbol Federasyonu Fenerbahçe'nin bu itirazını değerlendirerek, Galatasaray'ın 28 Kasım 2015 tarihinde oynanan maçta aykırı takım kadrosu çıkardığı hükmüne vararak, Galatasaray Bayan Basketbol Takımı'nı hükmen mağlup saydı. 

Federasyon verdiği karar ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada; 
28 Kasım 2015 tarihinde oynanan Galatasaray-Fenerbahçe (KBSL) müsabakasında Fenerbahçe kulübü tarafından yapılan itirazın incelenmesi sonucunda, Galatasaray takımının sahada mevzuata aykırı takım kadrosu ile yer aldığı anlaşılmakla hükmen mağlubiyetine karar verilmiştir.

Galataray kulubü federasyonun verdiği bu karara itiraz etmeye hazırlandığı ifade ediliyor. Peki ne olmuştu ve federasyon Galatasarau'ı yendiği halde hükmen mağlup saydı.

28 Kasım 2015 tarihinde oynanan maç sonrası Fenerbahçe Kulubü, Galatasaray oyuncusu Kizer'in ligin 6. haftasından Avrupalı oyunccu statsüsünde oynadığı, derbi maçında ise Amerikalı oyuncu statüsünde oynadığı itirazını yaparak hükmen mağlup olmasını istemişti. Federasyon itirazı değerlendirdi ve Galatasaray takımını hükmen mağlup saydı. Galatasray mağlup edildiği maçı 76-72 kazanmıştı.

Galatasaray'dan yazılı açıklama

Galatasaray Kulubü'nden sert açıklama geldi. Galatasaray konu ile sert bir açıklma yaptı. Kulüp  tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde; 

''Seçildiği ilk günden bu yana Türkiye’nin değil Fenerbahçe’nin basketbol federasyonu gibi hareket eden Harun Erdenay yönetimi, Fenerbahçe’yi sahada bileğinin hakkıyla yenen Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’nı hükmen mağlup ilan ederek büyük bir rezalete imza atmıştır.

Söz konusu karara gerekçe olarak gösterilen ABD’li oyuncumuz Lynetta Kizer’in lisansıyla ilgili konuda kulüp olarak federasyonun yönergeleri doğrultusunda hareket ettik. Oyuncumuza önce Bosna Hersek pasaportuyla lisans çıkartan, FIBA’nın uyarısı üzerine 'Biz hata yapmışız, ABD'li lisansı verelim' ricasında bulunan bu federasyonun kendisidir. Kizer'in ABD’li lisansını apar topar Fenerbahçe maçına yetiştirip Galatasaray sahadan galip ayrılınca hükmen mağlup sayan da yine bu federasyondur.

Galatasaray Spor Kulübü olarak bu duruma seyirci kalmayacağız. Taraftarımızın da sessiz kalmayacağından eminiz. Saha dışı oyunlarla başarı peşinde koşmayı alışkanlık haline getirenlere ve onun işbirlikçilerine her platformda hesap soracağız. Konuyu öncelikli olarak Tahkim Kurulu'na taşıyoruz. Ayrıca federasyona da dava açıyoruz. Galatasaray taraftarı müsterih olsun: 'Parkede kazandık masada kaybetmeyeceğiz.' Düzenlenecek basın toplantısı ile kamuoyunu kapalı kapılar ardında yaşananlar hakkında da bilgilendireceğiz.''




Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 9 yıl önce
Sahada kazan masada kaybet.
Avatar
ayten - 9 yıl önce
fenerbahçeli kardeşlerim. Bir galatasaraylı olarak tebrik ediyorum sizi.