İtalya'ya ceza alacak mı? UEFA'nın kuralı net!

İtalya'nın İrlanda Cumhuriyeti maçına yedek kadro ile çıkması, birçok kesim tarafından tepkiyle karşılandı. İlk iki maça güçlü kadroyla çıkan ve son maça ilk defa milli olan oyuncularla çıkan İtalya, UEFA'nın EURO 2016 kitapçığında bulunan kuralı çiğnedi. PEki UEFA, İtalya'ya ceza verecek mi? Detaylar haberimizde

İtalya'ya ceza alacak mı? UEFA'nın kuralı net!
23 Haziran 2016 Perşembe 11:52

Dün akşam oynanan ve İrlanda Cumhuriyeti'nin son dakikalarda bulduğu golle İtalya'yı yenmesi büyük tartışmalara yol açtı. EURO 2016 E grubunda mücadele eden İtalya ve İrlanda dün akşam karşı karşıya geldi. İtalya'nın ilk iki maça göre tamamen farklı bir kadro ile çıkması ve maç boyunca hiç oyun oynamaması tüm dünyada büyük tepkiye yol açtı.UEFA'nın her takım en güçlü kadrosuyla sahaya çıkar kuralını çiğneyen İtalyanlar hakkında UEFA nasıl bir karar verecek?

UEFA tarafından düzenlenen EURO 2016 kural kitapçığının 5. maddesinin a fıkrasında yer alan, "Her takım, elenmesi kesinleşene kadar en güçlü olduğu kadro ile sahaya çıkar." maddesi, dün İTalya'nın kadrosuyda tamamen zıt bir durumda oluyor.  İtalya'nın da İsveç maçına göre Andrea Barzagli ve Leonardo Bonucci dışında tüm kadrosunu değiştirmesi bu kural ile ilgili akıllara 'ceza' alabileceği konuşulmaya başlandı. 

EN büyük Cezayı İspanya ile eşleşerek aldı

Bazı kesim ise İtalya'nın maç boyunca durgun bir görüntü sergileyip son dakikalarda kalecinin ve defansın hatasıyla 1-0 yenilmesi sonrası, grubunda 2 nci sırayı aldı ve bir üst turda İspanya ile eşleşti. İtalya Teknik Direktörü Conte ise meç sonunda komik bir açıklama yaparak, sahadaki oyunculardan istediği performansı alamadığını dile getirdi. 

İtalya'nın E grubu maçlarında sahaya çıkan ilk 11'leri şu şekilde;

BELÇİKA MAÇI: Buffon; Chiellini, Bonucci, Barzagli; Giaccherini, Parolo, De Rossi, Matteo Darmian,
Candreva; Eder Martins, Pelle

İSVEÇ MAÇI: Buffon; Chiellini, Bonucci, Barzagli; Giaccherini, Parolo, De Rossi, Florenzi, Candreva; Eder
Martins, Pelle

İRLANDA MAÇI: Sirigu; Ogbonna, Bonucci, Barzagli; Sturaro, Motta, Florenzi, Sciglio, Bernardeschi; Zaza, Immobile


Etiketler; #İtalya
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.