Kartal Gomez ile uçtu, liderliğe oturdu - Trabzonspor 0 - 2 Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'in 19. hafta erteleme maçında Tabzonspor ve Beşiktaş Avni Aker Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. İlk yarının golsüz bittiği karşılaşmada Beşiktaş ikinci yarıda Mario Gomez ve Olcay ile bulduğu gollerle Trabzonspor'u 2-0 mağlup etti. ve 25. haftayı lider olarak kapattı.

Kartal Gomez ile uçtu, liderliğe oturdu - Trabzonspor 0 - 2 Beşiktaş
15 Mart 2016 Salı 21:34

 Spor Toto Süper Lig'in 19. Haftası'nda ertelenen Trabzonspor Beşiktaş maçı bugün Avni Aker Stadyumu'nda oynandı. Liderlik için sahaya çıkan Beşiktaş ile, kötü gidişe dur demek isteyen Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmada Beşiktaş, 2-0 kazanarak puanını 60 yaptı ve liderlik koltuğuna oturdu.
Maçın Özeti

Avni Aker'de mücadeye konuk ekip Beşiktaş başladı. Maçın ilk tehlikeli atağı 3. dakikada trabzonspor'dan geldi. Ceza sahası içerisinde topla buluşan Marko Marin kaleye şutunu gönderdi ancak top az farkla dışarı çıktı. Ortada geçen müsabakade en net gol fırsatı konuk takım Beşiktaş'tan geldi. 12. dakikada Gomez önünde kalan topu kaleye gönderdi ancak rakibe çarpan top ağlarla buluşmadı. Bu pozisyonda Beşiktaşlı oyuncuların hakem Bülent Yıldırım'a penaltı itirazı oldu. Gomez'in vuruşu sonrası topun Mustafa Yumlu'nun eline çarptığını ifade eden Beşiktaşlı oyuncular hakemi ikna edemedi. İlk yarıda genelde ortada geçen bir oyun sergilenirken iki takımda soyunma odasına 0-0 golsüz beraberlikle döndü.

İkinci yarıya ev sahibi Trabzonspor'un vuruşuyla başlandı. Beşiktaş'ta sakatlanan Tolga'nın yerine kaleye Günay geçerken, Beşiktaş ilk oyuncu değişikliğini zorunluluktan yaptı. İkinci yarıda temposuz oyun oynanırken, ilk atak 59 dakikada Beşiktaş'tan geldi. Sağ çaprazdan gelen pasta ceza sahasında topla buluşan Oğuzhan, kaleciyle karşı karşıya kalıp pasını çıkardı ancak Mario Gomez pozisyonun gerisinde kalınca top rakipte kaldı. Bu dakikalarda Beşiktaş bir gol için Trabzon kalesine yüklenmeye başladı. 69. dakikada köşe vuruşu kullanan Beşiktaş'ta Atiba'nın kafa vuruşu kaleci Esteban'dan döndü. Boşta kalan topu Gomez tamamladı ancak Esteban bir kez daha gole izin vermedi. Beşiktaş aradığı golü 76. dakikada buldu.  Portekizli oyuncu Quaresma'nın yaptığı ortada kale önünde kafayı vuran isim Gomez oldu ve bu vuruş ağlarla buluştu. Beşiktaş, Trabzonspor karşısında 76. dakikada 1-0 öne geçti.  Karşılaşmada öne geçen Beşiktaş oyunda rahatlarken ikinci golü Olcay ile buldu. 86. dakikada Kerim Frei'ın ortasında topla buluşan Olcay, güzel bir vuruşla takımının ikinci golünü kaydetti ve durumu 2-0'a getirdi. 

Karşılaşmada başka gol olmazken, Beşiktaş liderlik için çıktığı Trabzonspor deplasmanında 2-0 galip gelerek ligin geri kalan 25 haftasında liderlik koltuğuna oturdu.

TRABZONSPOR  0 - 2 BEŞİKTAŞ

SAAT: 19:30

STAT: Hüseyin Avni Aker Stadı

HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz

Yayın: Lig TV

TRABZONSPOR: Esteban, Cavanda, Mustafa, Douglas, Aytaç, Okay, Yusuf Erdoğan, Marin, Erkan, Cardozo, Muhammet

BEŞİKTAŞ: Tolga Zengin, Beck, Necip, Tosic, İsmail, Atiba, Tolgay, Ouaresma, Sosa, Kerim, Gomez

GOLLER:
Gomez  (76.dk), Olcay (86.dk)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Şampiyon Beşiktaş.