OHAL sonrası lig maçları ertelenecek mi? Spor Toto Süper Lig ne zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de 3 ay süreyle OHAL ilan edildiğini açıkladı. OHAL sonrasında Spor Toto Süper Lig maçları ertelenecek mi? Bakan Akif Çağatay Kılıç, lig maçları ertelenecek mi sorusuna cevap verdi. Spor Toto Süper Lig başlangıç tarihi ile ilgili detaylar haberimizde.

OHAL sonrası lig maçları ertelenecek mi? Spor Toto Süper Lig ne zaman başlayacak?
21 Temmuz 2016 Perşembe 10:56

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ'cü teröristlerin Türkiye topraklarından temizlenmesi için, 3 ay süreyle OHAL ilan edildiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı'nın OHAL açıklamasından sonra, günlük hayatta neler olacağı merak ediliyor. Ağustos'ta başlayacak Spor Toto Süper Lig'in erteleneceği iddiaları yayılmaya başladı. Konu ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, OHAL süresince spor müsabakaların devam edip etmeyeceği yönünde önemli açıklamalarda bulundu. Peki, OHAL sonrasında Süper Lig ertelenecek mi? Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, çok merak edilen OHAL sonrasında 'spor müsabakalarında erteleme olacak mı?' sorusuna açıklık getirdi. Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç,  "Millet düşmanlarından arınmak, demokrasi ve özgürlükleri sağlamlaştırmak yolunda açılan bu yepyeni sayfa ülkemiz için hayırlı olsun. Sporseverlerimiz de endişeye kapılmasın. Ulusal ve uluslararası tüm spor müsabakalarımız aynı tempo ve heyecanla devam edecektir" dedi.

Böylelikle OHAL süresi boyunca Türkiye'de normal yaşam devam edecek. Daha önceden belirlenen Spor Toto Süper Lig fikstürü belirlenen tarihten itibaren başlayacak. 

Spor Toto Süper Lig ne zaman başlayacak?

Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 Sezonu 19-20-21-22 Ağustos tarihlerinde başlayacak.

Sezonun ilk yarısı 16 hafta, ikinci yarısı ise 18 hafta oynanacak. İlk yarı, 24 Aralık 2016 tarihinde sona erecek, ikinci yarı ise 7-8-9 Ocak 2017 tarihlerinde başlayacak.

Süper Lig'de sezon 21 Mayıs 2017 tarihinde oynanacak 34. Hafta müsabakalarıyla sona erecek. Ziraat Türkiye Kupası Finali 28 Mayıs 2017'de oynanacak.


 


Etiketler; #OHAL #lig
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.