Oryantring Türkiye 1.'si Faruk Nafiz Çamlıbel Anadolu Lisesi İtalya'da ülkemizi temsil edecek

19 Mart 2017 de Manisa'da gerçekleştirilen Oryantiring Gençler Türkiye Şampiyonası'nda Ankara Etimesgut Faruk Nafiz Çamlıbel Anadolu Lisesi, Türkiye Şampiyonu olarak İtalya'da yapılacak Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

Oryantring Türkiye 1.'si Faruk Nafiz Çamlıbel Anadolu Lisesi İtalya'da ülkemizi temsil edecek
24 Mart 2017 Cuma 15:17

19 Mart 2017'de Manisa'da gerçekleştirilen Oryantiring Gençler Türkiye Şampiyonası'nda  Ankara Etimesgut Faruk Nafiz Çamlıbel Anadolu Lisesi, Türkiye Şampiyonu olarak İtalya'da yapılacak Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü, Okul Sporları Daire Başkanlığı, Türkiye Oryantiring Federasyonu ve Okul Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen okullar arası Oryantiring Gençler Türkiye Şampiyonası 19 Mart tarihinde, Manisa Spil Dağı'nda yapıldı. 

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nü ev sahipliğinde Spil’in eteklerinde bulunan Kent Ormanı mevkiindeki Okullar arası Türkiye Oryantiring Gençler, Kız ve Erkekler yarışmalarına Ankara, Bilecik, Bolu, Bursa, Çankırı, Denizli, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Rize, Tokat, Balıkesir, İstanbul ve Kastamonu’dan gelen toplam 315 sporcu katıldı.

Okullar arası Türkiye Oryantiring şampiyonasında sporcular 6 kilometrelik ormanlık alanındaki zorlu parkurda ellerindeki harita ve pusulalarla hedefleri bulmak için üstün bir  performans gösterdiler. Gün boyu süren Türkiye şampiyonasında kazanan takımlar ise Ankara-Ordu-Balıkesir ve Malatya takımları oldu. 

Kent Ormanı finişinde biten müsabaka sonucunda Genç Erkekler B Kategorisinde Ankara Etimesgut Faruk Nafiz Çamlıbel Lisesi birinci oldu.

Şampiyonların 22-28 Nisan’da İtalya’da yapılacak olan Uluslararası Oryantiring şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecekleri belirtildi.

İtalya'da ülkemizi temsil edecek olan Ankara Etimesgut Faruk Nafiz Çamlıbel Anadolu Lisesi müdürü Yakup ÜNSAL, emeği geçen öğretmenlerimiz Özlem BOYAR ve Erdi ARSLAN'ı ve öğrencilerimiz Uğur ÜSTÜNDAĞ, Ümit ÜSTÜNDAĞ, Yasin Mert TÜRKOĞLU, Muhammed ÜRÜN, Yakup GÖKER'i Kamusaati ekibi olarak tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gözüm - 7 yıl önce
Yüreğinize sağlık.