PFDK Trabzonspor\'a ceza yağdırdı

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) ceza yağdırdı. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu\'na 280 gün hak mahrumiyeti ve 150 bin Türk Lirası para cezası verdi. Ayrıca Trabzonspor- Gaziantepspor maçında yaşanan olaylar sebebiyle, Trabzonspor\'a 2 maç seyircisiz oynama cezası ve 60 bin TL para cezası verdi.

PFDK Trabzonspor\'a ceza yağdırdı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) ceza yağdırdı. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na  280 gün hak mahrumiyeti ve 150 bin Türk Lirası para cezası verdi. Ayrıca Trabzonspor- Gaziantepspor maçında yaşanan olaylar sebebiyle, Trabzonspor'a 2 maç seyircisiz oynama cezası ve 60 bin TL para cezası verdi. 

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) verdiği bu ceza ile bir ilke imza attı. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkanvekili İbrahim Usta'ya olaylara karıştığı gerekcesiyle 1 yıl 6 ay hak mahrumiyeti cezası verdi. PFDK verdiği bu karar ile ilk defa bir TFF yöneticisi görevli bulunduğu Disiplin Kurulu'ndan ceza almış oldu.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK)  yaptığı açıklamada,


'Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkanvekili İbrahim Usta'nın, hakem soyunma odası koridorlarındaki sportmenliğe aykırı hareketi ve hakaretleri nedeniyle takdiren 1 yıl 6 ay hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)

Trabzonspor'un, 28.10.2015 tarihinde oynanan Trabzonspor - Gaziantepspor, Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasında, taraftarlarının ve mensuplarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 2 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada Trabzonspor'un, özel güvenlik görevlisinin görevini yerine getirmemesi suretiyle 
talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 30.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada Trabzonspor'un, akredite alanlarda akredite edilmeyen kişilerin yer alması 
suretiyle talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 30.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'nun, hakem soyunma odası koridorlarındaki sportmenliğe aykırı harekete iştiraki, sportmenliğe aykırı açıklamaları ve müsabaka hakemini tehdidi nedeniyle takdiren 280 gün hak mahrumiyeti ve 150.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu) karar verilmiştir.' 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.