Şike davasında karar: Aziz Yıldırım ve 35 sanık beraat etti

Türk futbolunda bir dönüm noktası olan şike davası sürecinde karar açıklandı. Mahkemenin verdiği karar sonrası Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve tüm sanıklar beraat etti.

Şike davasında karar: Aziz Yıldırım ve 35 sanık beraat etti
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

3 Temmuz 2011 tarihinden bu güne kadar dillerden düşmeyen şike davasında son karar açıklandı. Daha önceden özel yetkili mahkeme tarafından görülen davanın yeniden görülmesi sonucunda karar açıklandı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım mahkeme kararıyla bütün suçlardan beraat etti. 



Şike davasında yargılanan tüm sanıklar hakkında  beraat kararı çıktı. Beraat kararı çıkan isimler,

Aziz Yıldırım, Serdal Adalı, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu, Korcan Çelikay,Cemil Turan, Tamer Yelkovan, Selim Kımıl, Ümit Karan, Şekip Mosturoglu Mecnun Odyakmaz,Yusuf Turanlı gibi isimlerin bulunduğu 36 sanık için mahkeme, örgüt, şike ve teşvik primi suçlarından beraat kararı verdi. Mahkeme verdiği  beraat kararlarında, suçun sanıklar tarafından işlendiğinin sabit olmamasını gerekçe olarak gösterdi.Ayrıca mahkeme daha önceden kullanılan tapelerin ve DVD'lerin imhasına karar verildi. 

 

Duruşma salonunda bir konuşma yapan Aziz Yıldırım 4 yıldır onur mücadelesi verdiklerini ve beraat kararı çıkmasını istediklerini söyledi. Diğer sanıklarda benzer olarak mahkemeden beraat kararı istediklerini söyledi.

Davaya bakan savcı tüm sanıklar için beraat kararı çıkmasını isterken, Trabzonspor avukatı ise savcının bu mütaalasına itiraz etti.



Beraat Kararının çıkmasının ardından bu süreçte aldığı  3 yıl Avrupa'dan men cezası sonrası, Fenerbahçe Kulübü'nün nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor. Aynı şekilde Trabzonspor Kulübü'nün de bu karar sonrası nasıl bir yol izleyecekleri merak konusu.  Geçtiğimiz günlerde Trabzonspor Başkan Yardımcısı Yakup Aslan, TFF'nin 5 yıl men alacağını, Fenerbahçe'ninde küme düşeceğini idda etmişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.