UEFA'nın yeni başkanı Aleksander Ceferin oldu!

Yunanistan'da yapılan UEFA Kongresi'ndeki başkanlık seçiminde UEFA'nın yeni başkanı Aleksander Ceferin oldu.

UEFA'nın yeni başkanı Aleksander Ceferin oldu!
14 Eylül 2016 Çarşamba 18:31

Yunanistan'da yapılan 12. Olağanüstü UEFA Kongresi'nde başkanlık seçimi sonuçları açıklandı. Slovenya Futbol Federasyonu Başkanı Aleksander Ceferin ile Hollanda Futbol Federasyonu Başkanı Michael van Praag'ın  yarıştığı başkanlık seçiminde UEFA'nın yeni başkanı Slovenya Futbol Federasyonu Başkanı Aleksander Ceferin oldu. 

Başkent Atina'da bulunan Grand Resort Lagonissi Otel’de yapılan UEFA Kongresi'nde başkanlık seçimini kazanan belirlendi. Başkanlık seçiminde 42 oy alan Slovenya Futbol Federasyonu Başkanı Aleksander Ceferin kazandı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından da desteklenen UEFA Başkanı Ceferin 2,5 yıl boyunca liderlik koltuğunda oturacak.

TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı başkan seçimi için yaptığı açıklamasında "Michel Platini'nin başkanlıktan ayrılmasından sonra UEFA yeni başkanını seçmek için Atina'da toplanıyor. Bizler TFF olarak ve UEFA yaşanan gelişmeler ile birlikte 13 tane ülke bir birlik oluşturduk ve bazı toplantılar düzenledik. Bu toplantılar neticesinde, yapılan fikir alışverişleri sonrası ortak aday olarak benim de şahsen dostum olan Aleksander Ceferin'i aday olarak gösterme kararı aldık. Tabii bu 13 ülke olarak önemli bir potansiyel güçtük ve biz bu kararı aldıktan sonra bizleri İtalya, Fransa, Almanya, Norveç, Danimarka ve Finlandiya derken diğer ülkeler de takip etti. Yapılacak UEFA seçiminde büyük bir aksilik olmazsa Ceferin UEFA'nın yeni patronu olacağını öngörüyorum" diyerek destek oldukları başkan adayını söyledi.

"Ceferin'in UEFA Başkanı olması durumunda yönetimine girmeyi planlıyor musunuz?" sorusuna da cevap veren  Yardımcı, "Yapılacak olan seçim bizim için önemli tabi. Sonucuna göre inşallah Mart sonunda Nisan başında muhtemelen Finlandiya'da UEFA yönetim kurulu seçimi olacak. İşte kısmet, nasip bu seferde Türkiye adına yönetim kurulu üyeliğine aday olacağım. Geçen sefer yapılan seçimde biliyorsunuz çok az bir oy farkı ile kaybetmiştim. Fakat şimdi daha fazla destek alacağımız ve destek verildiğini görüyoruz. Zaten Aleksander Ceferin'in seçilmesinde de Türkiye olarak biz çok aktif ve belirleyeceği rol aldık. Ben de Mart sonu yapılacak seçime tekrar girip, bakacağız ve bir aksilik olacağını da beklemiyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.