Milli Güreşçilerimiz başarıya giden yolu anlattı

Milli Güreşçi ve Olimpiyat Şampiyonları Rıza Kayaalp ve Taha Akgül, Kırşehir’de Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda barınan gençlerle bir araya geldi.

Milli Güreşçilerimiz başarıya giden yolu anlattı
15 Kasım 2015 Pazar 21:55

 Milli Güreşçi ve Olimpiyat Şampiyonları Rıza Kayaalp ve Taha Akgül, Kırşehir’de Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda barınan gençlerle bir araya geldi.

Ahievran  Üniversitesi  Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen ‘Çınaraltı Gençlik Söyleşileri’ ‘Yaşayan Hazineler Gençlik Sohbetleri’ programına konuk olarak, Milli Güreşçi ve Olimpiyat Şampiyonları Rıza Kayaalp ve Taha Akgül katıldı. Başarılı güreşçilerimiz, başarılarının en büyük hazzını maneviyattan aldıklarını belirttiler.

Milli Güreşçi ve Olimpiyat Şampiyonlarımızdan Kayaalp, 6-7 yaşlarında güreşe başladığını ifade etti. Kayaalp, "Adım Rıza. Ama ailemde adım Pehlivandı. Bana Pehlivan gel, Pehlivan git deniliyordu. Bayram ve farklı günlerde 3-4 kişi ile tek başıma güreşiyordum. Bu konuda ilkokul öğretmenim beni çok destekledi. Bu seviyelere gelmemde onun çok büyük rolü oldu. Sosyal ve özel hayatıma dikkat ettim." dedi. Başarısında beslenme ve antrenmanlarının çok büyük rolü olduğuna dikkat çeken Kayaalp, güreşte kaslarını çok yorduklarını ve çok iyi beslenmeleri gerektiğine vurgu yaptı. Ayrıca iyi beslenmedikleri takdirde bir hafta sonra sakatlıkların başladığını da konuşmasına ekledi.

Milli Güreşçi ve Olimpiyat Şampiyonası Akgül ise, tüm sporcuların amacının şampiyon olmak olduğuna dikkat çekti. “Tüm hayalimiz, hedefimiz başarılı olmak, şampiyon olmak, bayrağımızı dalgalandırmak ve İstiklal Marşımızı söyletmek. Başarının en çok mutluluğunu maneviyattan alıyoruz. Maddiyat ise en sonda geliyor. Amerika gibi bir ülkede İstiklal Marşımızı 15 bin kişiye ayakta okutmak çok önemli bir duygu. Müsabakalara bildiğimiz duaları okuyarak çıkıyoruz.” şeklinde konuştu.

Rıza Kayaalp Kimdir ?

Rıya Kayaalp 24 Temmuz 1989 tarihinde Yozgat'ın Kavurgalı Köyünde dünyaya gelmiştir. İlkokul eğitiminin ardından Yozgat Güreş Eğitim Merkezi'nde güreşe başladıyan Kayaalp, Aksaray Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi ve Ankara ASKİ Spor Kulübü sporcusudur. Kariyerinde birçok başarı bulunan Kayaalp, ilk başarısını 2007 Pekin Olimpiyatlarında Dünya Gençler Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda gümüş madalya aldı. Son olarak Azarbeycan'da düzenlenen  2015 Avrupa Oyunları'nda grekoromen stil 130 kiloda altın madalyanın sahibi oldu.

Taha Akgül Kimdir ?

Taha Akgül 22 Kasın 1990 tarihinde Sivas'ta dünyaya geldi. Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi'nde beden eğitimi bölümü öğrencisi olan Akgül, Ankara Aski Spor Klübü sporcusudur.  2015 Avrupa Oyunları'nda serbest stil 125 kiloda altın madalya kazandı. Ayrıca Las Las Vegas'ta düzenlenen 2015 Dünya Güreş Şampiyonası'nda 125 kg serbest kategorisinde Azerbaycanlı rakibi Jamaladdin Magomedov'u 10-0 yenerek kariyerindeki ikinci dünya şampiyonluğuna ulaştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tolga tadır - 9 yıl önce
bravo pehlivanlara. Allah yolunuzu açık etsin ASLAN PARÇALARI...
Avatar
hakan kovan - 9 yıl önce
Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin