Dolandırıcılar şimdi de whatsapp'ta

Dolandırıcılar şimdide en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp'a sardı. Eğer telefonunuza whatsapp.com'dan gibi görünen bir mesaj gelmişse hiç okumadan silin.

Dolandırıcılar şimdi de whatsapp'ta
05 Ocak 2016 Salı 14:28

Dolandırıcılar şimdide en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp'a sardı. Eğer telefonunuza whatsapp.com'dan  gibi görünen bir mesaj gelmişse hiç okumadan silin.

WhatsApp üyeliğinizi yenilemeniz gereken mesajı görür görmez silin, dolandırılmanız işten bile değil!

WhatsApp, bir kez daha kredi kartı numaranızın peşindeki sahtekarların hedefi oldu. Peki bu tür saldırılardan nasıl korunabilirsiniz?

Şu an kullanıcıları etkisi altına almış olan sahtekarlıkta size WhatsApp üyeliğinizi yenilemenizi söyleyen bir mesaj geliyor. Ancak bu mesaj, aslında sahte olan, iyi kamufle edilmiş bir tuzak. Mesaj içerisindeki bağlantı "Whatsapp.com" şeklinde görünse de dokunduğunuzda başka bir bağlantıya gidiyor. Bunun nedeni sahtekarların asıl web sitesini HTML kodunda gizlemiş olması.

Bağlantıya dokunduğunuzda kredi kartı bilgilerinizi girebileceğiniz sahte bir sayfa açılıyor. Üyeliğinizi yenilemeye yönelik bir sayfa gibi görünse de bilgilerinizi gördüğünüzde üyeliğiniz yenilenmiyor; aksine verileriniz saldırganların eline geçmiş oluyor.

Mesaj şu an İngilizce olarak dağıtılıyor, ancak Türkçeye çevrilmemesinin önünde herhangi bir neden yok. Mesajı biz Türkçeye çevirirsek, içerisinde şunlar yazıyor: "Dikkat! WhatsApp Messenger üyeliğiniz bitmektedir...". Bu tür bir mesaj aldığınızda içerisindeki bağlantıya dokunmadan, mesajı silmenizde büyük fayda var.

WhatsApp'ın size mesaj göndererek duyuru yapmak gibi bir yönteme başvurmadığını da vurgulayalım. Üyelik bilginizi WhatsApp ayarlarınız altındaki Hesap bölümünden görüntüleyebilir ve uzatabilirsiniz.

Dolandırıcılar şimdide en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp'a sardı. Eğer telefonunuza whatsapp.com'dan  gibi görünen bir mesaj gelmişse hiç okumadan silin.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 9 yıl önce
Hırsıza kilit olmuyor.