İnternette çok ciddi güvenlik açığı: Megabug

Google ekipleri, Red Hat'te çalışan mühendisler ile birlikte binlerce uygulamayı, cihazı ve internetteki hizmetleri etkileyecek büyük bir güvenlik açığı (megabug) olduğunu açıkladı.

İnternette çok ciddi güvenlik açığı: Megabug
17 Şubat 2016 Çarşamba 18:50

İnternete girenler, işlerini internet üzerinden yürütenlere çok ciddi bir uyarı geldi. Google ekibi Red Hat'te bulunan müdendisler ile birlikte internette ciddi bir güvenlik açığının olduğunu belirtti. Güvenlik açığının yaygın bir şekilde kullanılan şifreler üzerinden, cihazlara uzaktan erişime izin verecek şekilde bir güvenlik açığının olduğu belirtildi. 

Yaşanan bu güvenlik açığının ciddiyetinin kestirilmesinin zor olduğu belirtilirken, ABD'li güvenlik araştırmacısı Kennetg White, internet hizmeti veren birçok cihazın korsan saldırı tehlikesinde olduğunu ifade etti. Geçtiğimiz yıllarda "Heartbleed Bug" adında benzer bir güvenlik açığı tespit edilmiş ve Gmail, Google ve Yahoo gibi internet siteleri bu güvenlik açığından etkilenmişlerdi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.