Kodlama hakkında uzmanlar ders olarak anlatılacak olduğunu öne sürdü.
Kodlama hakkında uzmanlar ders olarak anlatılacak olduğunu öne sürdü.
Geçen yaz konuşulan bilgisayar yazılım programının ilk adımı olan kodlama dersinin müfredata eklenmesi konusu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın yaptığı açıklamalarla yeniden gündeme geldi. Sanayi Bakanlığı’nın Twitter hesabından Bakan Işık’ın, “Milli Eğitim Bakanlığımızla yapacağımız çalışma ile kodlama dersini ortaokul ve liselerde müfredata alacağız” açıklamasına yer verildi.
Açıklamanın ardından konu Twitter’da konuşulmaya başlandı. Henüz kodlama dersi ile ilgili çalışmaların ne durumda olduğu bilinmiyor. Ancak, geçen yaz yapılan açıklamalara göre Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, kodlama dersini yüz yüze konuşmuş, Bakan Avcı konuyu olumlu karşılamıştı. Kodlama dersinin küçük yaşlarda başlaması gerektiğini belirten Işık daha önce yaptığı açıklamalarda, “Yurtdışı seyahatlerde dünya örneklerine baktık. MEB’e, müfredata girmesi yönündeki talebimizi resmen ilettik. İlk ve orta okullarda seçmeli olması, altyapının hazırlanması ve liselerde zorunlu tutulmasını istiyoruz” demişti.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan konuyla ilgili Hürriyet’e yapılan açıklamada da MEB’e şu önerilerin iletildiği belirtilmişti:
“Müfredatta bulunan bilişim teknolojileri dersinin içeriği güncellenip, kodlama kısmı da ona dahil edilebilir ya da ‘kodlama’ diye ayrı bir ders konulabilir. TÜBİTAK ile çalışılarak müfredat hazırlanabilir. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri, “Bizim süreçteki rolümüz tamamlandı. Dersin nasıl ve kimler tarafından verileceği konusunda TÜBİTAK ile ortak çalışılabilir, öğretmenlere eğitim verilebilir. MEB dersin içeriğini, müfredatını hazırlayacak. Hangi hocalar dersi verecek, formasyonlarına ilişkin eğitimler mi verilecek; bu bizim dışımızda” demişti.