Samanyolu' nda Dünya ile aynı büyüklüğe sahip 1 milyar gezegen var

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), Dünya'ya benzeyen gezegen yapılarının yüzde 92'lik kısmının henüz oluşmadığını ifade etti.

Samanyolu' nda Dünya ile aynı büyüklüğe sahip 1 milyar gezegen var
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), Dünya'ya benzeyen gezegen yapılarının  yüzde 92'lik kısmının henüz oluşmadığını ifade etti.

Uzayda bulunan Hubble ve Kepler teleskoplarının  elde ettiği verileri inceleyen uzmanlar, yıldızların daha hızlı bir şekilde oluştuğu 10 milyar yıl öncesini gözlemledi. Yıldız oluşumunun yavaşladığını ifade eden uzmanlara göre geriye kalan helyum ve hidrojenin yeni gezenlenler oluşturma potansiyelinde olduğu görüşünde.

Astronom yardımcısı Molly Peeples, Büyük Patlama'dan olduktan sonra ortaya çıkan malzemenin çok olduğunu ve bu malzemelerin Samanyolu'nda ve diğer galaksilerde gezegen üretecek kadar çok olduğunu ifade etti. NASA'nın öngörüsüne göre, kalan son yıldızın 100 trilyon yıl sonra söneceği yönünde. Astronomlar yaptıkları araştırmalar ve öngörülerinde, Dünya ile aynı hacime sahip bir milyar gezegen bulunduğunu ve bu gezegenlerin büyük kısmının kayalık gezegenler olduğunu ifade ediyor.


Etiketler; #NASA #Gezegen
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.