Sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan bedava internet

Dünyanın en düşük internet bağlantısının, Sahraaltı Afrikası ülkelerinde görülüyor olması nedeniyle Facebook, bu bölgelere bedava internet için koları sıvadı.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan bedava internet
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Dünyanın en düşük internet bağlantısının, Sahraaltı Afrikası ülkelerinde görülüyor olması nedeniyle Facebook, bu bölgelere bedava internet için uydu geliştireceğini bildirdi. 

Projenin hayata geçirilmesi için 2016 yılının ikinci yarısında yörüngeye oturtulacağı tahmin edilen AMOS-6 uydusu bekleniyor. Sosyal paylaşım sitesi Facebook, bu proje için Fransız operatör Eutelsat ile ortak hareket edecek. AMOS-6 üzerindeki "tüm geniş bant veri yükünün" kullanılması amacıyla Spacecom şirketiyle birlikte çalışacak. 

Gine, Somali, Burundi ve Eritre nüfuslarının ancak yüzde ikisinden azı, internet erişimine sahip. Bu projenin hedefinde, Nijerya, Tanzanya ve Fildişi Sahili dahil olmak üzere 14 Afrika ülkesine ücretsiz internet hizmeti ulaştırmak amaçlandığı açıklandı. 

Internet.org Başkan Yardımcısı Chris Daniels yaptığı açıklamada, Facebook'un misyonunun, dünya çapında iletişimi sağlamak olduğunu belirtti ve uyduların, Afrika toplumlarının dünyayla bağlantısını sağlamak için önemli bir etken olduğunu ifade etti.

Internet.org şimdiye kadar yaklaşık 20 ülkeye bedava internet erişimi sağladı. Son dönemde Hindistan ve Endonezya'da eleştirilen projenin, hizmetin içeriğini sınırlandırdığı ve ağ tarafsızlığı ilkesini göz ardı ettiği iddia ediliyor.

Ayrıca, BM'nin geçen ay yayınladığı bir rapora göre, dünya nüfusunun yüzde 57'si güvenilir internet bağlantısına sahip değil.

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.