Trafik kabusu bitecek! Çözüm uçan taksiler

Tüm ülkelerin en büyük problemlerinden biri olan ulaşım sorununa Asya ülkesi Singapur, 2030 yılı için ulaşımı rahatlatacak çözümü, uçan taksiler ile buldu.

Trafik kabusu bitecek! Çözüm uçan taksiler
30 Mart 2017 Perşembe 19:26

Özellikle metropollerde insanları çileden çıkaran yoğun trafik için uçan taksiler ilaç gibi görünüyor. Uçan taksiler sayesinde artık eve daha hızlı ulaşbilinecek.

En azından Singapur Ulaşım Bakanlığı'nın fikri bu yönde ve 2030 yılı için, uçan drone taksileri vatandaşlarına sunmayı amaçlıyor. Business Times'ın haberine göre bakanlık, yolcu taşıyabilen drone'lar için çeşitli firmalar ile görüşmeye başladı.

Bakanlık sekreteri Pang Kin Keong, 2030 yılında hava ulaşımının geçerli bir seçenek olacağından oldukça emin görünüyor. Singapur'un göreceli olarak küçük boyutu ve yoğun nüfusu düşünülürse, trafik sıkışıklığı hükumet için her zaman bir problem olmuştu.

Ülke, araç sahiplerine yüksek vergiler sunmakta ve trafiği daha az yoğun yollara yöneltmek için otomatik sistemler kullanmakta. Ayrıca trafik sorununa bir çözüm ararken, sürücüsüz araçlar ve sürücüsüz taksi denemelerine de izin veriliyor.

Yine de ülkenin, toplu ulaşım için birinci tercihi trenler olacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.