Turkcell BİP WhatsApp'a rakip olacak. Peki Turkcel BİP nedir, nasıl yüklenir?

2016 Turkcell Teknoloji Zirvesi'nde konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcell BİP'in dünya devi WhatsApp'ı yakın zamanda geçeceğini söyledi. Peki anlık mesajlaşma uygulaması Turkcell BİP nedir?

Turkcell BİP WhatsApp'a rakip olacak. Peki Turkcel BİP nedir, nasıl yüklenir?
09 Mart 2016 Çarşamba 19:42

Teknolojinin gelişmesiyle iletişimde gelişiyor. Özellikle mobil telefonların büyük gelişim göstermesi, iletişimde de bir sürü yeniliği beraberinde getiriyor. Şuan dünyada bir numara olan anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp'a rakip Turkcell'den geldi. Whatsapp'a rakip olacak anlık mesajlaşma uygulaması BİP.  Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcell BİP'in 2015 yılından bu yana kullanıcı sayısının 6.7 milyon olduğunu açıkladı. 

Turkcell Teknoloji zirvesinde açıklamalarda bulunan Kaan Terzioğlu, WhatsApp ile Turkcell BİP'i karşılaştırdı. Terzioğlu "WhatsApp uygulaması, 1 milyon kullanıcıya 1 yılı aşkın sürede ulaştı. Bizim geçen yıl Nisan ayında çıkardığımız BiP’in ise 1 yılı dolmadan 6.7 milyon kullanıcısı var"

WhatsApp'ın 19 milyar dolarlık bir değeri bulunduğuna dikkat çeken Terzioğlu, Türkiye'den çıkan bir uygulamanında bu değerlere ulaşabileceğini sözlerine ekledi.

Bir ayda kullanıcı sayısını yarım milyondan fazla arttıran BİP'in WhatsApp'ı yeneceğini belirterek, "WhatsApp bedava olduğu için SMS’i yenmedi, daha iyi bir hizmet olduğu için SMS’i yendi. Biz de BiP ile WhatsApp’tan daha iyi uygulama deneyimi sunup, WhatsApp’ı yeneceğiz diye düşünüyoruz" dedi.

Turkcell BİP nedir?

Turkcell'in kullanıcılarına sunduğu anlık mesajlaşmayı eğlenceli hale getiren uygulama olan BİP, Sesli ve görüntülü görüşme, Caps yapma özelliği, Kaybolan mesajlara tekrar erişilmesi gibi özelliklerle dikkat çekiyor.
Sesli ve görüntülü konuşmanın rahatça yapılabildiği BİP'te kullanıcılar sevdiklerine ister görüntülü, isterlerse de sesli mesaj gönderebiliyor. Sosyal medyanın en büyük eğlencelerinden birisi olan Caps çılgınlığı BİP ile daha bir eğlenceli hal alıyor. 

BİP uygulaması ile arkadaşınıza gönderdiğiniz mesajı, görüntüyü ya da videoyu arkadaşınızın ne kadar görmesini istiyorsanız sınırlayabiliyorsunuz. Örneğin gönderdiğiniz bir videonun 5 dakika sorna ortadan kaybolmasını istiyorsanız bu uygulama sayesinde video 5 dk sonra silinerek arkadaşınızın da izleyemeyeceği bir durum ortaya çıkıyor.

Standart hale gelmiş smile iconlarından usandınız mı? BİP karikatür özelliği ile kullanıcılar mest ediyor. Karikatürüs olan Yiğit Özgür tarafından hazırlanmış olan ünlü ve eğlenceli çıkartmalar uygulamaya farklı bir hava katıyor. Özümüzün de içinde barındığı bu uyuglamadaki çıkartmalarda kendinizi bulacaksınız.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu son açıklamasında Turkcell BiP'e Garanti Bankası ve Ak Sigorta gibi şirketlerle kurumsal müşteri hizmetleri özelliğini de eklediklerini, yakın zamanda BiP üzerinden cep telefonu numarasına para transferine de başlayacaklarını açıkladı.

Turkcell Bip'i yuklemek isteyen kullanıcılar https://play.google.com adresinden kolayca ulaşabilir ve indiribilirler.



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sümeyra - 8 yıl önce
Bip kullanmayanlara ücretsiz sms atiyoruz ya onun kac tane oldugunu nereden öğrenebiliriz?