Vergi iadelerinde kolaylık 'elektronik dönem'

Maliye Bakanlığı vergi iadelerinde yaşanan sorunları çözmek için harekete geçti. 'Elektronik dönem' geldi.

Vergi iadelerinde kolaylık 'elektronik dönem'
03 Şubat 2016 Çarşamba 09:35

Maliye Bakanlığı vergi iadelerinde ortaya çıkan sorunların önüne geçebilmek için, Gelir ve Kurumlar Vergisi Standart İade Sistemini (GEKSİS) hayata geçirdi. 

GEKSİS sayesinde vergi iadelerinde kolaylıklar sağlanması planlanıyor ve her geçen gün çalışmalara hız kazandırılıyor. Bakanlık, vergi iadesi taleplerinin elektronik ortamlarda yapılması için mükellefleri bilgilendirme çalışmalarına başladı. 

Bakanlık, mükellefler tarafından GEKSİS'e girilecek bilgi ve belgelerin, kontrolden geçip analiz edilmelerinin ardından özet bir rapor haline getirecek. Rapor, vergi iadesini yapacak birime ve mükellefe bu yolla sunulacak. 

Sistemle birlikte iade işlemlerine bir standart kazandırılması amaçlanıyor. Ayrıca elektronik sistem sayesinde yaşanan sorunların önüne geçileceği ve uygulanacak işlemlerin hız kazanması öngörülüyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
atıf - 8 yıl önce
nihayet beee