yahoo'nun düşüşü durdurulamıyor

Yahoo, Amerika'lı 2 öğrencinin kurmuş olduğu bir portal. Başlarda arama motoru düşüncesiyle kurulmuş olsada zamanla iletişim ve sınırsız kapasiteli e-posta hizmeti vererek hızla büyüdü. Ama şu sıralar şirketin başı korsan saldırılar yüzünden bir hayli ağrıyor.Art arda gelen saldırılar Yahoo'yu canından bezdirmiş durumda. Öyle ki CEO Marissa Mayer suskunluğunu bozdu. 50 milyondan fazla hesabın ele geçirildiğini kabul etti. Yahoo nun 2013'den bu yana pek çok saldırıya maruz kaldığını biliyoruz. 2013 de bu rakam yarım milyon iken 2014 yılında 1 milyar kullanıcı bu saldırılardan etkilenmişti.

yahoo'nun düşüşü durdurulamıyor
02 Mart 2017 Perşembe 19:03

Yahoo nun 2013'den bu yana pek çok saldırıya maruz kaldığını biliyoruz. 2010 lu yılların başında bu rakam yarım milyon iken 2014 yılında 1 milyar kullanıcı bu saldırılardan etkilenmişti.Yahoo'nun saldırıları daha önce açıklayacak bilgiye sahip olduğu ve  kasten haber vermediği bilgisi haberleri artınca Amerika Menkul Kıymetler ve Döviz Komisyonu konuyu bu konuyla ilgili araştırma yapacaklarını söylemiş ve 20 hesaba uyarı verdiklerini açıklamışlardı.Amerika Menkul Kıymetler ve Döviz Komisyonu'na göre çalınan hesapların üzerinde yeterince işlem yapılmadı.Halbuki Yahoo soruşturma yapacak yetkiye sahipti.Zamanında alınmayan önlemler yüzünden durumun  bu raddeye ulaştığı belirtildi.

Amerika Menkul Kıymetler ve Döviz Komisyonu'nun bu açıklamalarının ardından CEO Mayer, bir Tumblr gönderisi paylaşarak tüm sorumlulu kabullendiğini söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.