Muş'ta 54 ortaokul öğrencisi TEOG'da birinci oldu - 2017 TEOG Sınavında Büyük Başarı

TEOG 2. Dönem Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, birincilik haberleri gelmeye devam ediyor. Muş'ta 54 ortaokul öğrencisi, TEOG ikinci dönem sınavında tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincileri arasında yer aldı. Mui İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci önemli açıklamalarda bulundu.

Muş'ta 54 ortaokul öğrencisi TEOG'da birinci oldu - 2017 TEOG Sınavında Büyük Başarı
02 Haziran 2017 Cuma 12:45

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı  TEOG 2. Dönem sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. TEOG 2. Dönem Sınavında büyük başarı Muş'tan geldi. Sınava giren 54 öğrenci soruların tümüne doğru yanıt vererek TEOG Birinciliğini paylaştı.

Muş'ta 54 Öğrenci TEOG 1. si oldu

Muş'ta 26-27 Nisan'da gerçekleştirilen TEOG ikinci dönem sınavında soruların tamamını doğru yanıtlayan 54 öğrenci, ilin gururu oldu. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Muş İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, bu sonucun Muş'un adına gurur verici bir tablo olduğunu ifade etti. 

TEOG sınavlarındaki başarıda DYK'nın etkisi olduğunu aktaran İlci, "TEOG sınavındaki bu başarımız okullarımızda açılan destekleme ve yetiştirme kurslarının bir nevi sonucudur." diyen İlci, "Bu sonuçta bizim doğru yolda olduğumuzu, dershaneler kapatıldıktan sonra 'bizim çocuklarımız ne olacak' algısı ve kaygısı içerisinde olan velilerimize en güzel cevap oldu." şeklinde konuştu.

Devlet Okullarında Böyle Bir Başarının Olacağını Kanıtlamış Olduk

Vali Adil Yazar Ortaokulunda 11 öğrenci TEOG'da başarı elde etti. Okulun müdür yardımcısı Haşim Polat, öğrencilerle gurur duyduklarını belirterek, "Devlet okullarında böyle bir başarının olacağını herkese kanıtlamış olduk. Okulumuzda 11 Türkiye birincisi var. Gerçekten muhteşem bir başarı." diye konuştu.


Kaynak: AA
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.