TEOG'daki 'Unutmak' sorusuna MEB'den açıklama

TEOG Türkçe testinde sorulan 'Unutmak' sorusu tartışma konusu olmuştu. MEB, Unutmak sorusu olarak bilinen soru hakkında yapılan itirazları karara bağladı.

TEOG'daki 'Unutmak' sorusuna MEB'den açıklama
03 Aralık 2016 Cumartesi 13:44

Temel eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında düzenlenen merkezi ortak sınavları 24-25 Kasım tarihlerinde yapıldı. Sınavlar tamamlandıktan sonra öğrenciler ve velileri bazı soruların hatalı olduğunu öne sürdü. Bu sorulardan biri  Türkçe testinin A Kitapçığı’nda yer alan sözcükte anlamla ilgili 'Unutmak' sorusu.

Sorunun hatalı olduğun öne süren veliler elektronik imza sitesi change.org’da “TEOG 2016-2017 1. Dönem “Unutmak” sorusu iptal edilsin!” başlığıyla kampanya başlatmıştı. Yine Türkçe sorusunun yanında Matematik'te çıkan sayı doğrusu sorusu için de itirazlar yapılmıştı. Bazı veliler de sorunun iptali için Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurdu. 

BAKANLIK İTİRAZLARI REDDETTİ: SORU DOĞRU

Milli Eğitim Bakanlığı velilerin itarızlarını değerlendirip karar verdi. Milli Eğitim Bakanlığı Basın Merkezi Müdürlüğü, soruda yanlışlık olmadığının tespit edildiğini ve bu nedenle de itirazların reddedildiğini  bildirdi. Açıklamada;

TEOG'da Soru İptali Olacak mı? Öğrenmek İçin TIKLAYINIZ


"Bu test maddesi 8. sınf kazanımlarına ve müfredatına uygun hazırlanmıştır. Test maddesi 8. sınıf öğrencilerinin yanıtlayabileceği  düzeydedir. Bilimsel geçerlik madde yapısı dil ve anlatım yönünöden doğru bir sorudur" ifadeleri kullanıldı.

MEB'in Matematik dersinde tartışılan soru hakkında nasıl bir açıklama yapacağı ise merakla bekleniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Teog Türkçe Unutmak Sorusu - 8 yıl önce
Türkçe unutmak sorusu kesinlikle hatalı bir soru; tüm diyalog ya da en azından söyleyenin ses tonu bilinmedikçe cevaba karar verilemez. Yoğunluktan yemek yemeyi , telefon etmeyi ve kitap okumayı da unutabiliriz ama bunları yapabilme yetimizi kaybetmeyiz. Bu işleri yapamaz duruma gelmeyiz. Yoğunluk bitince hepsini tekrar yapabiliriz.Ancak bir kazadan sonra yürüyemez duruma gelebiliriz ya da yaşlılıktan gözleri göremez hale geldi diyebiliriz. Bir işi yapamaz duruma gelmek cümlesindeki anlam o işi bir daha yapamayacak olma durumunu anlatmaktadır.
Soru iptal olmazsa iptaline engel olanlar,binlerce emek veren öğrencimizin haklarıyla yaşamak zorunda kalacaklardır.
Saygılarımla,
Misafir Avatar
Teog - 8 yıl önce @Teog Türkçe Unutmak Sorusu
Tamamen duygu ve düşüncelerimi dile getirdin, teşekkürler. Sonuna kadar katılıyorum.
Avatar
YAREN - 8 yıl önce
Ya öff ama ben de o soruyu d yapmıştım .Bizim hocamız da cevaba kesinlikle d dedi. ama nasıl a oluyor ben hala anlayamadım ?..
Avatar
afra - 8 yıl önce
Soru cok agirdi üniversite sinavinda ciksa bile cogu kisi yanlis yapar
Misafir Avatar
ilayda - 8 yıl önce @afra
yaşasın ben doğru yaptım
Avatar
siber - 8 yıl önce
Yazık oldu çocukların emeklerine
Avatar
İbrahim savur - 8 yıl önce
Hangi kazanımların varmış peki.yazık cocuklara
Avatar
irem - 8 yıl önce
kesinlikle o soruda bir yanlış yoktu.Seçici bir soruydu.Herkes yanlış yaptığı soru için itiraz ediyor soru yanlış olduğu için değil yani!
Misafir Avatar
ilayda - 8 yıl önce @irem
kesinlikle katılıyorum
Avatar
mehmet - 8 yıl önce
ne olur meb iptal edin hayatım karardı ne olur iptal edinn
Avatar
sena - 8 yıl önce
ben katılmıyorum teog sınavındaki heyecen ve stresle beraber o psikolojiyle doğru yapılacak br soru değil. ama yapacak bir şey yok bakanlık ne dediyse o