5 ile Meteoroloji'den aşırı sıcaklık uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, bazı illeri mevsim normallerin üzerinde sıcaklıkların seyredeceğini belirterek vatandaşlara uyarıda bulundu.

5 ile Meteoroloji'den aşırı sıcaklık uyarısı
03 Temmuz 2017 Pazartesi 15:45

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Veri ve Tahmin Uyarı Merkezi, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli için açıklama yaparak uyarıda bulundu. Mevsim normallerinin üzerinde seyredecek olan hava sıcaklıkları nedeniyle vatandaşların dikkatli olması istendi.

Açıklamada, şunlar söylendi:

"Bölgemizde havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin edilmektedir. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Sıcaklıkların 1-3 derece artması bekleniyor. Rüzgar genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarından dolayı oluşabilecek olumsuzluklara karşı başta yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar olmak üzere vatandaşlarımızın dikkatli olmaları ve sıcaktan korunmak için gerekli önlemleri almaları önem taşımaktadır."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.