6 ilde eğitime kar engeli

Ülke genelinde etkili olan kar yağışı eğitim ve öğretime engel oluyor. Yaşanan etkili kar yağışı sonrasında 6 ilde eğitime kar tatili geldi. Şırnak merkezde, Rize, Bolu, Kastamonu, Van, Siirt'in bazı ilçelerinde eğitme ara verildiği bildirildi.

6 ilde eğitime kar engeli
03 Aralık 2015 Perşembe 23:49

ŞIRNAK

Şırnak il genelinde devam eden yoğun kar yağışında eğitime bugün de ara verilmişti. Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, şehirde görülen yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların 4 Aralık 2015 Cuma günü tatil olacağı bildirildi. Yaşanan yoğun kar yağışı sebebiyle merkez ve Kasrik ve Kumçatı beldeleri dışında kalan merkez ilçelere bağlı belde ve köylerde, eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.  

RİZE

Rize'nin Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerinde eğitim ve öğretime 1 gün ara verileceği açıklandı. Çamlıhemşin ve Hemşin kaymakamlıklarından yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle, ilk ve orta dereceli okulların 4 Aralık 2015 Cuma günü tatil olduğunu bildirdi.

Ayrıca ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile, engelli, bebek emziren kadınlar ve kronik rahatsızlığa sahip personelin idari izinli sayılacağı ifade edildi. 

BOLU

Bolu Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu yaptığı açıklamada etkili kar yağışı nedeniyle Bolu'nun 3 ilçesinde 4 Aralık 2015 Cuma günüeğitime ara verileceğini bildirdi

Çavuşoğlu, 4 Aralık 2015 Cuma günü Gerede, Mengen ve Dörtdivan ilçelerinde eğitim ve öğretime ara verileceğini, diğer ilçelerde ve il merkezinde eğitimin devam edeceğini söyledi.

KASTAMONU

Kastamonu'da etkisini sürdüren kar yağışı sebebiyle bazı ilçelerde eğitime ara verildi. Kastamonu'nun Seydiler ilçesindeki ilk ve orta dereceli okullarda, Daday, Ağlı ve Küre ilçelerinde ilkokullar ve ortaokullar, 
 Devrekani'de yatılı okul hariç ilk ve ortaokullar, Terke köyü ilk ve ortaokulu, Taşköprü'de taşımalı sistem kapsamındaki okullar ve Azdavay'da taşımalı sistem kapsamındaki okullarda eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

VAN

İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, yoğun kar yağışı sebebiyle Cuma günü eğitime ara veridiğini bildirdi. kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle, bugün öğleden sonra ve yarın eğiteme ara verildiğini söyledi. Yavuzer ayrıca, rehabilitasyon merkezlerininde tatil edildiğini belirtti. 

Ayrıca Erciş ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle, ilk ve orta dereceli okulların 4 Aralık Cuma günü tatil edildiği duyuruldu.

SİİRT

Siirt'in Pervari ilçesinde etkili olan kar yağışı  köy yollarını kapadı.  Kapanan köy yollarının açılması için yoğun çalışmalar sürerken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Açıklamada, okulların 1 gün, taşımalı ve köyde bulunan okulların 2 gün tatil edildiği 

Siirt'in Pervari ilçesinde de dün geceden bu yana etkili olan yoğun kar yağışı, devam ediyor. Özellikle Geçittepe bölgesinde kar kalınlığının 1 metreye ulaştığı, bazı köy yollarının ulaşıma kapandığı öğrenildi. Köy yollarının ulaşıma açılması için İlçe Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri ekipleri çalışmalara başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise kar yağışı nedeniyle ilçe merkezindeki okulların 1, köy ve taşımalı okulların ise 2 gün tatil edildiği açıklanmıştı. 

Eruh Kaymakanlığı yaptığı açıklamada, ilçede yoğun kar yağışının devam ettiğini, bunun neticesinde köylere ulaşımının sağlanamadığını belirtti. İlçede yaşanan yağış ve buzlanma sebebiyle  tüm köy okullarında eğitime ara verildiği açıklandı.


Etiketler; #kar yağışı
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.