60 liraya çalışan işçi 1 küp altın buldu, yetkililere teslim etti

İzmir'in Tire ilçesinde 60 lira yevmiye ile çalışan işçi 18-19 yüzyıllara ait olduğu belirtilen 1 küp altın ve gümüş sikke buldu. 50 yaşındaki işçi bulduğu altın ve gümüş sikkeleri yetkililere teslim etti ve bu hareketi ile taktir topladı.

60 liraya çalışan işçi 1 küp altın buldu, yetkililere teslim etti
09 Aralık 2015 Çarşamba 21:18

İzmir'in Tire ilçesindeki tarihi Kutu Han'da devam eden restorasyon işinde çalışan 50 yaşındaki Mehmet Yazar, 1 küp içerisinde yaklaşık bin altın ve gümüş sikke buldu. 18 ve 19. yüzyıllara ait olduğu belirtilen altın ve gümüş sikkeleri bulan 50 yaşındaki Yazar, yetkililere haber verdi. Günlük 60 lira yevmiye ile çalışan Mehmet Yazar, bulduğğu altın ve gümüş sikkelere dokunmayarak eksiksik bir şekilde yetkililere teslim etti. Yazar'ın bu davranışı bazı kişiler tarafından eleştiri alsa da birçok kişi tarafından taktir ile karşılandı. 

Bine yakın altın ve gümüş sikkeyi eksiksiz bir şekilde yetkililere teslim eden belediye işçisi Yaşar, taktir toplayan bu davranışı hakkında açıklamada bulundu. Küpün içerisindeki altınların tek tek sayıldığını ve kayıt altına alındığını belirten 2 çocuk babası Yaşar, olayı duyan bazı kişilerin kendisi ile dalga geçtiğini, sadece gözü aç olan insanların altına saldıracağını söyledi. Belediye işçisi Mehmet Yaşar, ''Biz her gün altın görüyoruz, içimiz altın, bir altın bizi bozar mı? Bizimle dalga geçiyorlar, 'altınları niye verdiniz?' diye soruyorlar. Ben çok iyi yaptım. Siz içerideki mistik kokuyu biliyor musunuz, tarihi bilenler devletine sahip çıkarlar. Gözü aç olan ise saldırır. Gelin bir gün bizimle çalışın, ortamımızı görün. Herkesin gönlü zengin olsun. Kişisel olarak değil ama arkadaşlarımla beraber kaymakamlığa başvuracağız. Altını ben bulsam da tek başıma ne yapacağım altını? Hepimiz aynı parayı alacağız. Ben definecilere şaşırıyorum. Devlet size hakkınızı zaten verir." dedi.

Devletin altın karşılığında belli oranda pay verdiğini bildiklerini ifade eden Yaşar, kazandığı paranın kendine yettiğini, altınların devlete kalacağını, kendilerine birşey verilmesede olacağını beyan etti.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 9 yıl önce
Bizim insanımız bunu hep yapar.