ABD: Türk hava sahasının ihlal edildiğinin kanıtları var!

ABD Dışişleri Bakanlığı, düşürülen Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal ettiği yönünde kanıtlar bulunduğunu ifade etti.

ABD: Türk hava sahasının ihlal edildiğinin kanıtları var!
30 Kasım 2015 Pazartesi 22:10

 ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye tarafından düşürülen Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal ettiği yönünde kanıtlar bulunduğunu belirtti. 

Türk hava sahasını ihlal eden bir uçak 5 dakika boyunca 10 defa uyarılmış ancak cevap gelmeyince Türkiye tarafından vurularak düşürülmüştü. Daha sonra düşen uçağın Rusya'ya ait olduğu anlaşılmıştı. 

Uçağın düşürülmesi üzerine iki ülke arasında kriz yaşanmaya başladı. Türkiye uçak krizi üzerine hava sahasının ihlal edildiği bilgileri ABD ile paylaşmıştı. Rusya da düşen uçakla ilgili tüm bilgileri ABD ile paylaştığını ifade etmiş, ancak ABD tarafından uçağın rota bilgilerinin kendileriyle paylaşılmadığı açıklanmıştı. 



Etiketler; #ABD
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
eftal - 9 yıl önce
suyu çıktı artık bu işin. rusya film çeviriyor bizi de figüran yapmaya çaıışıyor.
Avatar
ayhan kartal - 9 yıl önce
bir uçak düştü. bir haftadır bunu konuşuyoruz. öğretmenler günü bu kadar konuşulmadı. bizim düşen uçaklara daha gelmedim