Aman dikkat! Hava sıcaklıkları düşüyor

Meteoroloji'deki bilgilere göre, Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altına düşmesi bekleniyor.

Aman dikkat! Hava sıcaklıkları düşüyor
02 Haziran 2017 Cuma 10:13

Doğu Anadolu Bölgesinin hava durumuna yönelik Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre sıcaklıklar mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında seyredecek.

Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu geçmesi bekleniyor.

Bölgede rüzgarın kuzey ve kuzeybatılı yönlerden hafif ve zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Ardahan'da 2, Erzurum'da 4, Kars'ta 5, Ağrı'da 7, Tunceli'de 9, Erzincan'da 10, Iğdır'da 15 derece olarak kaydedilirken günün en yüksek sıcaklıklarının ise Tunceli'de 28, Iğdır'da 26, Erzincan'da 25, Ağrı'da 21, Kars'ta 20, Erzurum'da 19 ve Ardahan'da 18 derece olacağı tahmin ediliyor.

2 Haziran Türkiye geneli için hava durumu

Marmara ve Ege' ara ara yoğunlaşan bulutlar var. Ancak çoğunlukla güneş görülüyor. Bu bölgelere yağışların cumartesi pazar gelmesi bekleniyor. Marmara'nın batı ve güney kesimlerinde ve Ege'nin daha çok iç kesimlerinde olacak. Pazar günü etki alanını genişletecek.

Akdeniz bölgesinde de İç Anadolu'da da güneş görülüyor. Eskişehir çevreleri yerel yağışlı. Yağış cumartesi günü etki alanını biraz genişletecek, Konya dolaylarını içine alacak. Pazar günü ise İç Anadolu'nun neredeyse tamamında gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Karadeniz'de çoğunlukla güneş görülüyor. Bolu çevrelerinde ve doğusunda Gümüşhane-Bayburt dolaylarında yerel yağışlar var.

Doğu Anadolu'da güneş görülüyor. Hakkari dolaylarında yerel yağışlar olacak. Ara ara şimşekler-yıldırımlar da yağışa eşlik edecek. Güneydoğu'ya Basra sıcakları girmek üzere pazar gününden itibaren 35 derecenin üzerine çıkıyor 40 dereceye dayanıyor.


Etiketler; #hava durumu
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.