Ankara'da otoparklar 1 TL oluyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tüm otoparklarda 24 saatlik araç parkının ücreti Başkan Mustafa Tuna'nın talimatı ile 1 TL oluyor. 1 saatlik park ise ücretsiz oluyor.

Ankara'da otoparklar 1 TL oluyor
10 Mart 2018 Cumartesi 15:23

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Başkentlilerin otopark sorununun çözümüne yönelik İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı’na yeni bir talimat verdi.

Bu ay toplanacak Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında sunulacak başkanlık yazısının kabul edilmesi halinde, Başkent’teki Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı tüm otoparkların ilk bir saati ücretsiz, tam gün ücreti ise 1 TL olacak.

Başkentlileri sevindiren müjdeli haberi açıklayan Başkan Tuna, Ankara’da yaşanan otopark sorununa da önemli ölçüde neşter vuracaklarını söyledi.

Amaç otopark kullanımını arttırmak, trafiği azaltmak

Büyükşehir Belediyesi, ASKİ, EGO ve belediye şirketlerine ait veya kiraya verilen yol boyu otoparklar ile açık otoparklar, çok katlı otoparklar ve kapalı tüm otoparkları kapsayan karar ile ilgili konuşan Başkan Tuna,“Otopark ücretlerini yeniden belirlemek istiyoruz. Buna göre otoparklarımızda ilk 1 saat ücretsiz, sonrasındaki 24 saatlik ücretin de 1 TL olmasına yönelik önerimizi belediye meclisimize getiriyoruz.Biz vatandaşlarımızın otopark alışkanlığını sağlamak istiyoruz. Bu şekilde yollardaki araç trafiğinin olmayacağı düşünüyoruz. Otoparklardan gelir elde etmekten ziyade trafik akışına kolaylık sağlamak amacıyla böyle bir girişimimiz var. Bu uygulama açık otoparklar, kapalı otoparklar gibi bütün otoparkları kapsıyor. Özel şahıslara ait otoparklar bu uygulamanın dışında olacak. Biz kararı imzaladık. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisimiz de uygun görürse gerçekleşmiş olacak" ifadelerini kullandı.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.