Ankara Valiliği'nden hasta yakınları misafirhanesi açıklaması

Ankara Valiliği yayınladığı basın açıklaması ile, 2010 yılında başlatılan hasta ve hasta yakınları için misafirhane hizmetinin, belediyeler tarafından sunulmaya başlanmasıyla son verildiği belirtildi.

Ankara Valiliği'nden hasta yakınları misafirhanesi açıklaması
28 Ocak 2017 Cumartesi 13:58

Ankara Valiliği yayınladığı basın açıklaması ile, 2010 yılında başlatılan hasta ve hasta yakınları için misafirhane hizmetinin, belediyeler tarafından sunulmaya başlanmasıyla son verildiği belirtildi. Valilik tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

''Kalacak yerlerinin olmaması sebebiyle hastane bahçelerinde ve arabalarda yatan hasta ve yakınlarının misafir edilmesi amacıyla; Ankara Valiliğince 07 Eylül 2010 tarihinden itibaren sunulmaya başlanan hasta misafirhanesi hizmeti kapsamında, 22.624 hasta ve 13.896 refakatçi olmak üzere toplam 36.520 kişi misafir edilmiştir.

Ankara Valiliği tarafından hasta ve yakınlarına misafirhane hizmetinin sunulmaya başladığı yıllarda bu alanda hizmet veren başka kurum bulunmamaktaydı. Sonraki yıllarda Ankara Büyükşehir Belediyesine ait 160 yataklı misafirhane ile Yenimahalle Belediyesine ait 128 yataklı konukevi hizmete girmiştir.

Belediyeler tarafından bu hizmetin sunulmaya başlanmasından sonra, Valiliğimiz tarafından kiralık binalarda sunulan misafirhane hizmetine son verilmiştir. 

Belediye konuk evlerinde, 3 öğün yemek verilmekte, özel aile odalarında kalınmakta ve kanser hastaları için özel diyet yemekleri hazırlanmaktadır. Hastanelere ulaşım için de  sabah akşam servis imkanı sunulmakta olup hiçbir ücret alınmadan konaklama sağlanmaktadır.''



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.