'Aşıkların dilinden 15 Temmuz' etkinliği

Ankara Gölbaşı ilçesinde, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşananları hatırlatmak için halk ozanlarının katılımıyla "Aşıkların dilinden 15 Temmuz" etkinliği düzenlendi.

'Aşıkların dilinden 15 Temmuz' etkinliği
19 Kasım 2016 Cumartesi 13:23

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, "Aşıkların dilinden 15 Temmuz" etkinliği düzenlendi.

Gölbaşı Belediyesince, ilçedeki Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi yaptığı darbe girişimi sırasında yaşanılanların ve demokrasi mücadelesinin unutulmaması amacıyla düzenlenen etkinliğe, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ve aşıkların yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte, Erzurum yöresi aşıkları İhsan Yavuzer ve Rahim Sağlam, Gümüşhane yöresi aşığı Kul Nuri türküler söyleyip atışmalar yaptı.

Aşıklar, karşılıklı atışmalarla darbe girişiminin olduğu gece Gölbaşı'nda yaşananları türküler ile aktardı.

Etkinlikte, şair Zekiye Çomaklı da 15 Temmuz demokrasi mücadelesini anlatan şiirlerini okudu.

Açılış konuşmasını yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, şöyle konuştu;

“15 Temmuz’da Gölbaşı olarak büyük mücadele verdik. Gölbaşı’ndaki kardeşlerimiz, 15 Temmuz’un karanlık gecesinin aydınlığa çevirilmesinde büyük rol oynadılar. Gerek Külliye’de gerek Genel Kurmay’da gerekse Özel Harekat Daire Başkanlığı ve TÜRKSAT’da canlarını feda ettiler. Canlı kalkan olma pahasına, vatanı, milleti, özgürlüğüne ve milli egemenliğine sahip çıkmak için var gücüyle çalışan Gölbaşı’nın çok değerli hemşehrileri; ben böyle vefakar insanlarımızın olduğu bir bölgenin belediye başkanı olmaktan gurur duyuyorum.

Bizlerin içinden çıkan, Anadolu’muzun kültürünü en iyi şekilde yansıtan, gönülden söyleyen çok kıymetli aşıklarımızın ve şairlerimizin bulunduğu bu gecede, Gölbaşı’nın kalbinden geçenleri sözleriyle, bağlamalarıyla, sazlarıyla bize aktaracak kardeşlerimize ve abilerimize teşekkür ediyorum. Dilerim bir daha ülkemizde ve tüm İslam aleminde bu tür hainlikler yaşanmaz. Son olarak, 15 Temmuz’da göstermiş olduğunuz o büyük başarıdan dolayı bir kez daha hepinize teşekkür ediyorum.”

Program sonunda Belediye Başkanı Duruay, aşıklara teşekkürlerini ileterek plaket verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.