Atilla Taş'a İnegöl Başkanı'na hakaretten hapis cezası

Sanatçı Atilla Taş, sosyal medya twitter üzerinden İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a hakaret ettiği gerekçesiyle hapis cezasına çaprtırıldı.

Atilla Taş'a İnegöl Başkanı'na hakaretten hapis cezası
01 Aralık 2015 Salı 21:43

Sosyal medya hesabı twitter üzerinde fenomen haline gelen ve çoğu kişiye twitler atan sanatçı Atilla Taş, Şubat 2015 tarihinde İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a attığı twit nedeniyle 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Atilla Taş'a verilen ceza 2 yıldan az olduğu için ertelendi.

Sokak köpeklerinin ölümleriyle ilgili başlayan olayda, Atilla Taş Subat 2015 tarihinde twitter üzerinden Belediye Başkanı Aktaş'a ''Ne insana saygınız var, ne hayvana, ne doğaya. Lafa gelince Müslüman. Bu yaptığını caniler yapmaz" ile "Sen ne vicdansız biriymişsin başkan efendi. Bu köpekleri neden katlettin? Yazıklar olsun sana'' gibi tepkilerde bulunmuştu.

Tepkiler sonrasında Belediye Başkanı Aktaş kamuoyunu bilgilendirme amaçlı  "2 sorumsuz çalışanımızın 3 seferde götürülmesi gereken hayvanların, ilgili personellerimizin kendi başlarına aldıkları inisiyatifle işi çabuklaştırma adına tek seferde sevk ettiğini, sevkiyat anında olumsuzluk olmaması, köpeklerin aracın kasasından atlamaması ve düşmemesi için aracın kasasına branda çekildiğini, personelimiz hayvanların araçta durumlarını kontrol etmeden olayın olduğu yerde hayvanları bıraktığını, Personellerimizin ihmalkarlığı, havanın karanlık olması ve personelimizin hayvanların son durumuna bakmadan hayvanları boşaltıp bölgeden uzaklaşmaları böyle talihsiz bir durumu ortaya çıkardığını" yazısını paylaşmıştı.

Aktaş olayda 84 tane sokak köpeğinin havasızlıktan öldüğünü ifade etmiş, jandarmanın olay yeri incelemelerinde ithaf olmadığını ve ihmal sonucu öldüğünü belirtmişti. Aktaş açıklamasının devamında,  "Hayvanların güvenliklerini sağlamak amacıyla kasaya çekilen brandanın kasayı havasız bırakması gibi gelişen olaylar sonucunda böyle bir olay ortaya çıkmıştır. Yaşanan gelişmeler incelenmesi neticesinde personellerimizin ihmalleri sonucu 84 adet köpeğin havasızlıktan öldüğünü tahmin etmekteyiz. Jandarma ekiplerinin olay yerinde yaptıkları incelemelerde, Çevre ve Orman Bakanlığından görevli veteriner hekimlerin ölen köpekler üzerinde yaptıkları kontrollerde ve yaşamına devam eden 16 köpeğin durumlarına bakıldığında olayın bir itlaf olmadığı, ihmaller sonucunda köpeklerin solunum yetersizliğinden dolayı öldükleri anlaşılmıştır" demişti.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Atilla Taş'ın şahsına hakaret ettiği gerekçesiyle, açtığı dava sonucunda, mahkeme Atilla Taş'a 11 20 gün hapis cezası verdi. Mahkeme, Atilla Taş'ın cezasının 2 yıldan az olduğu gerekçesiyle ertelenmesine, eğer aynı şuçu 1 yıl içerisinde tekrarlarsa cezanın infaz edileceğine hüküm verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.