Beşir Atalay Kılıçdaroğlu için sert konuştu

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay 2014 yılında Diyarbakır’da yaptığı konuşmasını çarpıttığı için Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Beşir Atalay Kılıçdaroğlu için sert konuştu
08 Mart 2016 Salı 13:44

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, 2014 yılında Diyarbakır'da devleti geçmişte yaptıklarıyla yüzleştirdikleri yönündeki konuşmasının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından çarpıtıldığını belirterek, "Türkçeyi anlamaktan aciz bir Genel Başkan CHP için de ülkemiz ve demokrasimiz için de acı bir talihsizliktir" değerlendirmesinde bulundu. 


Atalay’ın yaptığı yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun dün yaptığı bir konuşmada, "6 Haziran 2014, Beşir Atalay Van'da konuşuyor. Diyor ki 'Biz aslında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kendisiyle hesaplaştırdık.' Kendisiyle kimi kastediyor biliyor musunuz? Abdullah Öcalan'ı kastediyor. Şimdi elinizi vicdanınıza koyun ve bana şu sorunun cevabını verin. Siz kim oluyorsunuz da koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni bir terör örgütünün lideriyle hesaplaştırıyorsunuz?" dediğini hatırlatarak o konuşmanın 6 Haziran Diyarbakır’da "Çözüm Süreci Çalıştayı'nda" yaptığını belirtti.

6 Haziran Diyarbakır’da yapılan konuşmasındaki konuların Kılıçdaroğlu tarafından çarpıtıldığını ve yanlış aktarıldığını bildiren Atalay, söz konusu toplantıda, "Biz aslında devleti, kurumları kendisiyle hesaplaştırdık. Geçmişiyle, geçmişte yaptıklarıyla yüzleştirdik. Yapılan yanlışlıklar, haksızlıklar, zulümler, yasaklar, korkular, tabular, endişeler, faili meçhuller, bütün olumsuzlukları tekrar gözler önüne serdik" ifadelerini kullandığını belirtti. 

Beşir Atalay, Kılıçdaroğlu’nun sözlerini çarpıtmasından dolayı "Türkçe'yi anlamaktan aciz bir Genel Başkan CHP için de ülkemiz ve demokrasimiz için de acı bir talihsizliktir" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.