CHP'li Belediye'den sakal-bıyık yasağı

Çanakkale'de CHP'li Biga Belediyesi, şehir merkezinde bulunan taksi duraklarına gönderdiği yazıda, taksicilere sakal-bıyık yasağı getirdi. Taksi şöförlerinin bıyık bırakmak istemesi halinde, bıyıklarının üst dudağını geçmemesi şartını koydu.

CHP'li Belediye'den sakal-bıyık yasağı
19 Kasım 2015 Perşembe 23:40

Çanakkale'de CHP'li Biga Belediyesi, şehir merkezinde bulunan taksi duraklarına gönderdiği yazıda, taksicilere sakal-bıyık yasağı getirdi.Taksi şöförlerinin bıyık bırakmak istemesi halinde, bıyıklarının üst dudağını geçmemesi şartını koydu.

Biga Belediyesi şehir merkezinde yer alan taksi duraklarına kılık-kıyafet ile ilgii bir yazı gönderdi. Belediye Başkanı İsmail Işık, taksi şöförlerine tek tip kılık-kıyafet zorunluluğu getirdi. Belediye zabıtaları tarafından taksi duraklarına, 'Taksi sürücü ve yardımcılarının kılık kıyafeti hakkında' konulu yazıda, taksi şöförlerinin kravat takmaları, lacivert pantolon giymeleri, hergün veya iki günde bir sakal traşı olma zorunluluğu ve bıyık bırakılmak istenirse bıyığın üst dudağı geçmemesi gerektiği belirtildi.

Ayrıca bıyık bırakmak isteyen takşi şöförlerine bıyığın nasıl olacağı sözlü olarak anlatıldı. Detay fotografında ülkücü bıyığının yasak olduğu, bıyıkların dudak yanlarından inmemesi gerektiği belirtildi.

Biga Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sabri Kurt konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kurt, Biga Belediyesi'nin kendilerinden görüş almasına rağmen bu kararı aldığını ifade etti. Kurt, 'Belediye, ilgili meslek kuruluşu olarak bizden görüş aldı ve ben de bunun böyle olmayacağını söyledim. Ama uygulayıp uygulamama yetkisi belediyede. Ben Biga Belediye Başkanı ile bu konuyu birazdan görüşeceğim böyle bir uygulamanın olmaması gerektiğini ve uygulanamayacağını söyleyeceğim. Ben de şoförüm ve bu tip kuralları firmada dahi uygularken zorlanıyoruz. Taksiciler de bu alınan sakal, bıyık ve kravat uygulamasından rahatsız' açıklamasını yaptı.

Gazeteci Erdoğan Başer'in gönderdiği, CHP'li Başkan tarafından taksi duraklarına astırılan belge;




Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.