Çipli kimlik kartlarına müracaatlar başladı

Adıyaman'da, nüfus cüzdanlarının yerini alacak çipli kimlik kartlarına geçiş için müracaatlar alınmaya başlandı.

Çipli kimlik kartlarına müracaatlar başladı
21 Kasım 2016 Pazartesi 17:50

Adıyaman'da, nüfus cüzdanlarının yerini alacak çipli kimlik kartlarına geçiş için müracaatlar alınmaya başlandı. İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mehmet Şen, Adıyaman merkez ve ilçe nüfus müdürlüklerinde yeni kimlikler için müracaatların alınmaya başlandığını ifade etti.

Çipli kimlik kartı ücretinin 15 lira olduğunu belirten Şen;

"Müracaat için randevu, 199 nolu Alo Nüfus hattından alınabilir. Merkez ve ilçelerde nüfus müdürlüklerine müracaat edebilir. Müracaatlar 15 yaş üstü kişiler, bir fotoğraf ile anne ve babalarıyla müracaat edeceklerdir. 18 yaş üstü kişiler ise kendileri müracaat edebilir. Müracaatları alıyoruz. Genel müdürlüğe sistem üzerinden gönderiyoruz. Genel müdürlük de kimlik kartını düzenleyerek kişinin adresine gönderecektir." şeklinde açıklama yaptı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.