Cuma namazı genelgesi Resmi Gazetede yayımlandı

Cuma namazı ile ilgili 2016/1 Sayılı Başbakanlık Genelgesi, Resmi Gazetede yayımlandı.

Cuma namazı genelgesi Resmi Gazetede yayımlandı
08 Ocak 2016 Cuma 01:35

Cuma namazı ile ilgili 2016/1 Sayılı Başbakanlık Genelgesi 8 Ocak 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.

Başbakanlık tarafından ''Cuma İzni'' konulu genelge, ''Anayasa ve ilgili mevzuatla güvence altına alman dini inanç hürriyetinin bir gereği olarak; Cuma Namazı saatinin mesai saatine denk gelmesi halinde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan isteyenlere mesai kaybına neden olmaksızın izin verilir.'' Resmi Gazetede yayımlandı.



Cuma namazı için hazırlanan genelgede kamu çalışanlarının cuma günü mesailerinde düzenlemenin yapılacağı ve çalışanların cuma namazın öncesi öğle iznine çıkıp, namaz bitiminde iş başı yapacağı açıklandı. Genelgenin Resmi Gazetede yayımlanmasıyla, 8 Ocak Cuma günü tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel mesai kaybına uğramaksızın Cuma namazı iznine çıkabilecek. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.