Dağlıca tamamen kontrol altında

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, 27 Eylül 2015 tarihinde başlattığı operasyon kapsamında 5 Kasım'da Oramar Tepe bölgesi tam olarak kontrol altına alındı.

Dağlıca tamamen kontrol altında
07 Kasım 2015 Cumartesi 13:07

Dağlıca bölgesinde bir süredir devam eden Şehit Yarbay İlker Çelikcan operasyonu kapsamında bölge teröristlerden tamamen temizlendi. Yapılan çalışmaların büyük ölçüde sonuçlandığı, örgüt mensuplarının bölgedeki dağlardan tamamen uzaklaştırıldığı ifade edildi.

Bölgedeki faliyetleri hakkında propaganda yapan örgüt mensupları Dağlıca'ya askerin giremediğini, karakolun aylardır kuşatmaları altında olduğunu iddia ediyordu. Yapılan çalışmalardan görüntüler de paylaşan TSK bölgenin tamamen kontrol altında olduğunu belirtti. 

Konuyla ilgili Anadolu Ajansı'nda yer alan haberde "Oramar tepe bölgesi" denilerek bölgenin tamamen terör örgütlerinden temizlendiği belirtildi. 

Operasyonlar sırasında çok sayıda örgüt mensubunun Kuzey Irak'tan ülkeye girmeye çalıştığı, yurt içindeki teröristlere yardım çağrısı yapan Karayılan'ın çok sayıda örgüt mensubunu gönderdiği ortaya çıktı. Ancak yapılan hava operasyonlarıyla da bölgeden terörist akışı tamamen engellendi.


Etiketler; #dağlıca
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.