Davutoğlu'ndan IŞİD'e kara operasyonu açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu 'CNN International' televizyonunda gazeteci Christiane Amanpour'un sorularına cevap verdi. IŞİD ile mücadele kapsamındaki soruya Davutoğlu, 'Kara gücü, hep birlikte konuşmamız, paylaşmamız gereken bir durum. Hava ve kara operasyonu olmak üzere bütünleşmiş bir stratejiye ihtiyacımız var. Ancak Türkiye tek başına tüm yükü üstlenemez. Eğer koalisyon ve çok iyi bütünleşmiş bir strateji varsa, Türkiye her anlamda rol almaya hazırdır.'cevabını verdi.

Davutoğlu'ndan IŞİD'e kara operasyonu açıklaması
10 Kasım 2015 Salı 01:00

Başbakan Ahmet Davutoğlu 'CNN International' televizyonunda gazeteci Christiane Amanpour'un sorularına cevap verdi. Terör örgütü IŞİD ile mücadele konusunda, IŞİD'e karşı yürütülen operasyonlar ile ilgili soruya Davutoğlu,

'Biz hemen hemen her gün ya da haftanın birçok günü koalisyon içinde IŞİD'e karşı hava operasyonu düzenliyoruz. Ancak bu yeterli değil. Biz bunu gözlemliyoruz. Şimdi biz müttefiklerimize aylardır önerdiğimiz gibi, yine güvenli bölgeye sahip olmayı ve IŞİD'i sınırlarımızdan uzağa itmeyi öneriyoruz' cevabını verdi.


Başbakan Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti.


'Kara gücü, hep birlikte konuşmamız, paylaşmamız gereken bir durum. Hava ve kara operasyonu olmak üzere bütünleşmiş bir stratejiye ihtiyacımız var. Ancak Türkiye tek başına tüm yükü üstlenemez. Eğer koalisyon ve çok iyi bütünleşmiş bir strateji varsa, Türkiye her anlamda rol almaya hazırdır.' cevabını verdi.


Gazetecinin kara operasyonu olabilir mi ? sorusuna Ahmet Davutoğlu,


'Evet, elbette. Bütünleşmiş bir stratejiye ihtiyaç var. Aksi takdirde, IŞİD'e karşı karadan operasyon düzenlerken sahada güç boşluğunun devam etmesi, IŞİD'in yerine başka bir terörist grubun ortaya çıkmasına sebep olur. Suriye krizini kapsamlı şekilde çözmeliyiz' dedi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.