Demirtaş'tan tartışma yaratacak açıklamalar

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, parti mensuplarının katılımıyla DTK binasında ile basın toplantısı düzenledi. Demirtaş devleti suçlayarak, Diyarbakır'da Kursunlu Camisini devletin yaktığını söyledi.

Demirtaş'tan tartışma yaratacak açıklamalar
18 Aralık 2015 Cuma 16:23

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ,DTK Eş Başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Sözcüsü ve HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in katıldığı DTK binasında düzenlenen toplantıda Selahattin Demirtaş tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerin yaptıklarını savunan Demirtaş, Kurşunlu Camisi'ni devletin yaktığını söyledi.

Terör örgütü PKK'nın şehirlerde yaptığı eylemleri savunan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, camileri ve evleri tanklar ile güvenlik güçlerinin yakıp yıktığını, tarihi Kurşunlu Camisi'nin devlet güçleri tarafından yakılıp yıkıldığını ifade etti. 

Güvenlik güçlerinin teröristlere karşı yürüttüğü operasyonları eleştiren Demirtaş, hendek kazan teröristleri savundu. Demirtaş, ''Gençler hendek kazıyormuş, halk barikat kuruyormuş. Başka bir yol gösterin onu yapsınlar.'' diyerek hendek kazılmasını savundu. 

DTK binasında düzenlenen toplantıda öz yönetim ve özerkliğin parti beyannamesinde olduğuna vurgu yaparak, bu konuda yoğun çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Herkesi direnişe davet eden HDP Eş Genel Başkanı, direnen gençler için beş vakit namaz kılınmasını ve yaradana dua edilmesini istedi.

Demirtaş'ın DTK binasında düzenlediği toplantıda söyledikleri şu şekilde;

''Türkiye’nin yarısı size inanmış olabilir. Çalsanız da, soysanız da ve katliam yapsanız da bazı insanlar sizin arkanızda olabilir. Peki ya diğerleri, burada yaşayan insanlar gece gündüz operasyon yapılarak AK Partili mi oldu? Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yakın mı oldular. Zulüm çarkı fazla sürmeyecektir. Halkımız sıkıntı çekiyor bunun farkındayız. İnsanlar bu zulüm nedeniyle göç ediyor. Tankın, topun yıktığı zulüm nedeniyle göç ediyor. Kurşunlu Camisi’ni yakanlar devletin görevlileridir. Oradaki evleri yıkanlar tank atışlarıdır. Ondan dolayı kaçıyorlar. Fakat uzun sürmeyecektir. Zulüm baki olmayacaktır. Bizler siyasetçiler olarak çözüm yollarını tartışıyoruz. Halkımızla birlikte bu zulüm günlerinin bitmesi için direnişi büyüteceğiz. Elbette kendi sorunumuzu çözme noktasında bütün kurumlarımız ve halkımızla iş birliği içinde bu meseleyi halledeceğiz.

Tankın namlusunu çevirerek geri adım attıracaklarını zannediyorlarsa yanılıyorlar. Biz ölüm korkusunu çoktan aştık. Ölüm Allah’ın emridir. Halkımız 7’den 70’e bu çerçevede bütün kurumlarla bulundukları yerde direnişe davet ediyoruz. Geri adım atmak bu tarihi önemin şerefine yakışmaz. Çünkü biz kimsenin malını da toprağını da çalmadık, işgal etmedik. Kimsenin hakkını gasp etmedik. Bu kazanılana kadar direniş asla durmamalıdır. Bu direnişi ortaya koyan herkese partim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Hükümetin yaptığı hiçbir şeyin dayanağı yoktur. Sokağa çıkma yasaklarının kuralı yoktur. 
Kanun tanımayan bir devlete karşı ne yapacak bu halk peki? Kanun dışı davranan devletin kendisi. Savcıya mı şikayet edecekler? Savcılar içerde. Basın açıklaması mı yapacaklar ki yazan çizen basın mensuplarını tutukluyorlar. Gençler hendek kazıyormuş, halk barikat kuruyormuş. Başka bir yol gösterin, onu yapsınlar. Nereye şikayet etsinler? Herkes bu mücadelede yapabileceği, durabileceği yerde katkı sunsun. Hiçbir şey yapamıyorsanız dua edin. Direnen gençlerimiz için dua edin, 5 vakit namaz kılın. Hiç değilse tarihe, 'şereflilerin yanında, direnenlerin yanındaydım' diye not düşün."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.