Dikkat! 15 Temmuz şehitleri için sahte yardım kampanyası!

15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için sahte yardım kampanyası düzenleyenlere karşı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden uyarı yapıldı. İBB vatandaşları uyardı!

Dikkat! 15 Temmuz şehitleri için sahte yardım kampanyası!
31 Ağustos 2016 Çarşamba 14:09

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), vatandaşları sahte yardım tolandığı konusunda uyardı. 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için sahte yardım kampanyası düzenlendiği ihbasrını alan İBB, vatandaşları uyararak, 15 Temmuz Şehitleri ile ilgili bir yardım kampanyalarının Hükümetin koordinasyonunda yürütüldüğünün altını çizdi.

Dolandırıcılar en ufak bir fırsatı bile değerlendirmekten çekinmiyorlar. Bu hususta şehitlerimizi bile kullanmayı göze alabilecek duruma geldiler. İBB'den yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı'nın adı kullanılarak "15 Temmuz Şehitleri'ne yardım kampanyası" adı altında dolandırıcılık yapıldığı ihbarları alındığı belirtildi. Belediye açıklamasında, Belediyenin veya Genel Sekreterinin bu konuda bir yardım çalışması olmadığını ve şehitlerle ilgili tüm yardım kampanyalarının Hükümetin koordinasyonunda yürütüldüğünü kaydetti. Bu şekilde bir yardım talebiyle karşılaşanların, 153 Beyaz Masa ya da 155 Polis Merkezi'ni arayarak ihbarda bulunmaları gerektiği belirtildi.

İşte İBB tarafından yapılan yazılı açıklama:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı'nın adı kullanılarak "15 Temmuz Şehitleri'ne yardım kampanyası" adı altında dolandırıcılık yapıldığı ihbarları alınmıştır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi veya Genel Sekreteri'nin 15 Temmuz Şehitleri ile ilgili bir yardım kampanyası bulunmamaktadır. Şehitlerimizle ilgili yardım kampanyaları Hükümetin koordinasyonunda yürütülmektedir.

Bu şekilde yardım talebiyle karşılaşan vatandaşlarımızın 153 Beyaz Masa ya da 155 Polis Merkezi'ni arayarak ihbarda bulunmaları önemle duyurulur."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.