Diyarbakır'da bir mağarada kaya mezarı bulundu

Diyarbakır'ın Ergani İlçesinde eski dönemlere ait kaya mezarı bulundu.

Diyarbakır'da bir mağarada kaya mezarı bulundu
25 Aralık 2015 Cuma 19:59

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi Salihli Mahallesi'nde yaşayan Merhmet Bakır, fidan dikmek için Pirvınd Tepesi'nde çalıştığı sırada bir mağara girişine rastladı. Yetkililere haber verilmesi üzerine bölgeye gelen Diyarbakır Arkeoloji Müzesi ekipleri mağarada eski döneme ait mezar olduğu tesbit edildi. 

Mağara içerisinde 15 kafatası ve kemiğin bulunduğu, detaylı çalışmanın Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınacak izin ile gerçekleştirileceği belirtildi. 

Salihli Mahallesi muhtarı Ramazan Deniz, mağarada incelemelerin yapıldığını ifade ederek, Pirvınd  tepesinde birçok oyuk olduğunu ve bu oyukların altında mezarlar olduğuna dair birçok işaret olduğunu söyledi. Deniz, bölgede arkeolojik çalışmanın yapılmasını istediklerini belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.