Engelli ve yaşlılar için merdiven asansörü

Ordu'da bir makine ve otomasyon firmasınca yaşlı ve engelliler için farklı bir tasarımla üretilen merdiven asansörü, Altınordu ilçesinde bir yaşlının yaşadığı binaya kuruldu.

Engelli ve yaşlılar için merdiven asansörü
23 Şubat 2017 Perşembe 20:30

Ordu'da bir makine ve otomasyon firması, yaşlı ve engelliler için farklı bir tasarımla merdiven asansörü imal etti.  Firma yetkilileri, merdiven asansörü için Türk Patent Enstitüsüne başvuru yaptı.


Bunun üzerine, Altınordu ilçesinde üçüncü kattaki evine çıkmakta zorlanan bir yaşlının talebi üzerine farklı bir asansör sistemi kurmaya karar verildi.
Binada asansör boşluğu olmaması üzerine merdiven tavanlarına ray döşendi. Firma, daha sonra kurulan ray sistemine akü yardımıyla çalışan tek kişilik koltuk ekledi.

Sistem ile yürümekte zorlananlar oturduğu koltuktaki joistik kolunu ya da uzaktan kumandayla sistemi çalıştırarak evine rahatlıkla inip çıkabiliyor.

Firma yetkilisi Ali Kemal Sağlam, yaptığı açıklamada, merdiven asansör sisteminin Türkiye ve dünyadaki benzerlerinden farklı olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Bilinen merdiven asansörleri yerden, duvar dibinden veya merdiven korkuluklarından tutunarak tırmanan sistemlerdir. Ancak bizim geliştirdiğimiz sistem bunlardan tamamen farklı olarak tavandan raylı sistem ve doğal denge unsurları kullanılarak geliştirilmiştir."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.