FETÖ'nün asker yapılanmasına soruşturma: 31 tutuklama

Sivil, eski askeri öğrenci ve muvazzaf askerlerin içerisinde bulunduğu şüphelilerden 31'i Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

FETÖ'nün asker yapılanmasına soruşturma: 31 tutuklama
22 Mart 2017 Çarşamba 09:17

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün koordineli çalışması sonucu hakkında gözaltı kararı çıkarılan 85 kişiden 45 gözaltına alındı. Gözaltına alınanların içerisinde terör örgütünün içerisinde muvazzaf subaylarla irtibatlı ''eyalet ağabeyi'', ''büyük bölge talebe mesulleri'' adı verilen (BBTM) ve ''ev ağabeyi'' görevini yürüten şahıslarında bulunduğu öğrenildi.

FETÖ'nün asker ve askerlerden sorumlu sivil yapılanmaya yönelik soruşturmada gözaltına alınanlarım emniyetteki işlemleri tamamlandı. 45 şüpheliden 2'si savcılık talimatı ile serbest bırakılırken 43 kişide adliyeye sevk edildi. 

Sulh Ceza Hakimliği'nde yargılanan şüphelilerden 12'si yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 31 şüpheli ise tutuklandı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.