Haluk Koç: ''Eren Erdem'i Kılıçdaroğlu milletvekili yapmadı''

CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, bir gazetecinin Eren Erdem ile ilgili sorduğu soruya cevap verdi. Koç Eren Erdem'i Kılıçdaroğlu'nun milletvekili yapmadığını ve Erdem'in ön seçimle milletvekili olduğunu söyledi.

Haluk Koç: ''Eren Erdem'i Kılıçdaroğlu milletvekili yapmadı''
23 Aralık 2015 Çarşamba 22:15

CHP, Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde toplandı. CHP Sözcüsü Haluk Koç, toplantı sonrasında gazetecilerin sorularına cevap verdi.

CHP Sözcüsü Haluk Koç, bir gazetecinin Rusya televizyonunda Türkiye aleyhine konuşan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem hakkındaki sorusuna cevap verdi. Haluk Koç, Eren Erdem'in ön seçimle milletvekili olduğunu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdem'i milletvekili yapmadığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Koç,"Kendisi gibi parti yönetildiğini zannediyor, tepeden kendisinin liste hazırladığını zannediyor, bizde öyle gerçekler yok. 40 kere söylendi, 40 kere çarpıtılma ortaya kondu fakat bunu mağduriyetle, kendilerine karşı bir haksızlık yapılmış gibi sunuyorlar." dedi.

 CHP tarihinde hiçbir zaman CHP'li birisinin Türkiye'nin ulusal çıkarlarına ters bir harekette bulunmadığını  ve bundan sonrada bulunmayacağını vurgulayan Koç, CHP'lilerin Türkiye'nin düşmanlarıyla ilişkiler kurmayacağını, karanllık işlere girmeyeceğini belirtti. 

CHP'li Haluk Koç'un konu ile ilgili açıklamaları şu şekilde;

"Bir mağduriyet kullanma hastalığı var. Yapılan yanlışlar ortada, bunun üzerinden bir şey yakalamaya çalışıyorlar. Bence boş olduğu ortada. Sayın Eren Erdem'i, Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu milletvekili yapmamıştır. Sayın Erdem ön seçime girmiştir ve İstanbul'da üçüncü bölgede, 30 binden fazla üyenin katılımıyla yapılan ön seçimden gelmiştir.

Kendisi gibi parti yönetildiğini zannediyor, tepeden kendisinin liste hazırladığını zannediyor, bizde öyle gerçekler yok. 40 kere söylendi, 40 kere çarpıtılma ortaya kondu fakat bunu mağduriyetle, kendilerine karşı bir haksızlık yapılmış gibi sunuyorlar.

Hiçbir CHP'li, tarihin hiçbir döneminde, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal çıkarlarıyla ters düşecek hiçbir eylem ve söylemin içinde olamaz. Hiçbir CHP'li, Türkiye'nin ulusal çıkarlarına halel getirecek, hiçbir devlet yetkilisiyle akçalı ilişkiler kurmaz, onlarla yemek yemez, onlarla ticaret konuşmaz, kirli, karanlık ilişkilere girmez.''

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 9 yıl önce
CHP'ye yakışan bir açıklama.