HDP'li başkan tutuklandı

Van'ın Çatak ilçesi Belediye Başkanı Evin Keve, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan mahkemece tutuklandı.

HDP'li başkan tutuklandı
03 Ocak 2016 Pazar 20:15

Van'ın Çatak ilçesi Belediye Başkanı  "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan mahkemece tutuklandı.

Van Çatak ilçesi Belediye Başkanı Evin Keve geçtiğimiz günlerde ''öz yönetim'' açıklaması yapmıştı. Keve'nin yaptığı bu açıklama sonrası harekete geçen Çatak Cumhuriyet Başsavcılığı, Evin Keve hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamınca emniyet güçleri tarafından "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmaya çalıştığı" iddiası ile gözaltına alınmıştı. Keve, emniyetteki sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi. Nöbetçi mahkeme Evin Keve'nin ''devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçunu işlediği için tutuklanmasına karar verdi.

Tutuklanan Evin Keve Van M Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.