HDP'li vekilden polise hakaret

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan Batman'da izinsiz gösteriye müdahale eden polise hakerette bulundu.

HDP'li vekilden polise hakaret
12 Aralık 2015 Cumartesi 16:30

Batman'da terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'a İmralı Cezaevi'nde tecrit uygulandığını iddia eden grup izinsiz gösteri düzenledi. Aralarında HDP milletvekilleri Mehmet Ali Aslan ve Ayşe Acar Başaran'ın da bulunduğu grup yürüyüş yapmak amacıyla Atatürk Parkı'nda toplandı. "Kendimiz de mahallemizi de biz yöneteceğiz" pankartıyla yürüyüşe geçen gruba polis müdahale etti. 

Polis ekiplerinin dağılın uyarılarına aldırmayan gruba müdahale gecikmedi. Polisin gaz ve tazyikli su ile müdahalesi sonrasında grup dağılırken, grup içerisinde bulunan HDP Milletvekili Mehmet Ali Arslan ile polis arasında sert tartışma çıktı.  

HDP'li Milletvekili Mehmet Ali Arslan izinsiz gösteriye müdahale eden polise ''başlarım sana da el kol hareketine de, bana su sıkamazsınız, siz kaba kuvvet kullanıyorsunuz, hangi şerefsiz bana sıktı, kim kaba kuvvet kullanıyorsa o şerefsizdir'' diyerek hakaretlerde bulundu. Arslan daha sorna toplumsal müdahale aracı TOMA'nın önüne giderek Ayşe Acar Başaran ile birlikte oturma eylemi yaptı. Milletvekillerinin destek için giden ve TOMA'nın önünde oturan DBP'li 5 kişi polis tarafından gözaltına alındı






Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 9 yıl önce
Terörün destekçilerinden başka ne beklenir.