Hükümet sözcüsü Kurtulmuş'tan, tutuklanan gazeteciler hakkında açıklama

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş 64. Hükümetin İlk Bakanlar Kurulu toplantısı sona ermeden basın karşısına geçti ve basın toplantısı düzenledi. Kurtulmuş tutuklanan gazeteciler hakkında açıklama yaptı

Hükümet sözcüsü Kurtulmuş'tan, tutuklanan gazeteciler hakkında açıklama
27 Kasım 2015 Cuma 22:00

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş 64. Hükümetin İlk Bakanlar Kurulu toplantısı sona ermeden basın karşısına geçti ve basın toplantısı düzenledi. 

Numan Kurtulmuş gerçekleştirdiği basın toplantısında, tutuklanan Can Dündar ve Erdem Gül hakkında açıklamada bulundu. Türkiye'de hiçbir basın mensubunun tutuklanarak yargınlanması taraftarında olmadıklarını dile getiren Kurtulmuş, tutuklanan kişilerin gazeteci sıfatıyla değilde casusluk sayılabilecek faaliyette bulunmakla itham edilen kişiler olduklarını görmek gerekir diye konuştu. Mahkemenin bu durumu değerlendireceğini belirten Kurtulmuş, hakimlerin objektif ve adil davranmaları temennisinde bulunduklarını belirtti. Son olarak Kurtulmuş, keşke tutuklanma gerçekleşmeden tutuksuz bir şekilde yargılanmanın olduğu bir süreç olsaydı açıklamasını yaptı.

Numan Kurtulmuş'un basın toplantısında konu ile ilgili açıklaması şu şekilde;

''Biz Türkiye’de hiçbir basın mensubunun tutuklanarak yargılanmasını istemeyiz, aslolan tutuksuz yargılanmaları sürecidir, tutukluluk istisnaidir. Devam etmekte olan bir süreç ar; şunu ortaya koymak durumdayız. Bu kişilerin gazeteci olmaları ayrıdır, herhangi bir kişi de bir suçla itham edilebilir. Savcının iddiasındaki esas şey, gazetecilik faaliyetleri dolayısıyla itham edilmemelidir. Casusluk sayılabilecek birtakım faaliyetlerde bulunmakla itham ediliyorlar. Bunu mahkeme değerlendirecek, umarız ki mahkeme objektif ve adil davranır. Biz yürütme olarak bunu söyleyebiliriz. Keşke tutuklama olmadan, tutuksuz yargılamayla sürdürülebilseydi. ''

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.